Hlavní obsah

Jak vybrat povlečení a prostěradla

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý, kdo už si někdy vybavoval ložnici, ví, že nákup ložního prádla není vždycky jednoduchý. Přitom se stačí držet několika jednoduchých pravidel, díky kterým nemůžete šlápnout vedle.

Článek

Bavlna je základ veškerých kvalitních lůžkovin. Už po celá staletí nemá žádná jiná tkanina tak široké využití. Důvod je jednoduchý, tento oblíbený materiál dobře absorbuje vlhkost, je příjemný na dotek a pyšní se mimořádnou prodyšností. To je důvodem, proč se z bavlny dnes vyrábí naprostá většina povlečení a prostěradel.

Široké využití v textilním průmyslu

Pokud jste se pro bavlněné povlečení už rozhodli, budete mít na výběr hned z několika tipů. Kromě klasiky můžete zvolit například krepové povlečení, které je známé svým zvrásněným povrchem. Sáhněte po něm především v případě, že neholdujete žehlení.

Bavlněné povlečení na dvě lůžka Adina – fialová

Trojrozměrné vzory – hit roku 2017

Pokrok se nevyhýbá ani oblasti ložního prádla, a tak v obchodech můžete snadno narazit na 3D povlečení. Jedná se o velice autentické vzory, které opticky vystupují z povrchu látky. Co byste řekli motivům velkoměst, divokých zvířat nebo hvězdné noční oblohy? Fantazii se meze nekladou, stačí si jen vybrat design, který vás nejvíce osloví.

Krepové povlečení Apolena – šedá

Bez prostěradel to nepůjde

Dalším nepostradatelným doplňkem, bez kterého se žádná postel neobejde, jsou prostěradla. Na výběr je z opravdu pestré palety barev i velikostí, ale i v tomto případě zpozorněte, když jde o materiál. Zapomeňte na syntetické ekvivalenty, o dostatečný komfort se i zde postará bavlna. V zimním období jsou ideální froté prostěradla, která mají hřejivé vlastnosti, dobře sají vlhkost a nemusejí se žehlit. V létě vsaďte na jersey prostěradla s hebkým povrchem, a díky speciální úpravě vláken, i dlouhou životností.

3D bavlněné povlečení Dovolená

Dobrá rada na závěr

Aby vám ložní prádlo vydrželo co nejdéle, je důležité vybrat vhodného prodejce. Doporučujeme internetový obchod RodinneBaleni.cz, jehož nabídka lůžkovin je opravdu široká. Pokud si nebudete vědět s nákupem rady, neváhejte kontaktovat zákaznický servis, kde vám proškolený personál dobře poradí s výběrem.

Reklama

Související témata:

Načítám