Hlavní obsah

Jako přes kopírák: Víte, kdo ze slavných má dvojče?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco starší sourozenci často škádlí ty mladší, u dvojčat je to jinak. Jejich vztah bývá mnohem přátelštější a pevnější, a to i v dospělosti. Která slavná dvojčata bez sebe nedají ani ránu a o kom jste vůbec nevěděli, že má dvojče?

Článek

Pravděpodobnost, že se těhotné ženě narodí dvojčata, není příliš vysoká, šance je asi 1 : 85. I přesto najdeme dost dvojčat i mezi slavnými v tuzemsku a v zahraničí. Sestry Olsenovy zná asi každý, ale věděli jste, že dvojče má i herec Ashton Kutcher nebo herečka Scarlett Johansson?

Mary-Kate a Ashley Olsen (32)

Sestry Olsenovy jsou pravděpodobně nejslavnějšími dvojčaty vůbec. Na obrazovce se objevily, už když jim byl necelý jeden rok. V americkém seriálu „Plný dům“ ztvárnily roli nejmladšího člena rodiny Michelle. Díky své podobě se v ní totiž mohly střídat, takže v jednom díle se objevila Mary-Kate a ve druhém zase Ashley. Společně si potom zahrály v několika dalších filmech. Spojuje je i slabost pro starší muže. Mary-Kate se v roce 2015 provdala za o sedmnáct let staršího bratra bývalého francouzského prezidenta Oliviera Sarkozyho (49), Ashley se loni rozešla s obchodníkem Richardem Sachsem (59), od kterého jí dělilo téměř třicet let.

Foto: Profimedia.cz

Mary-Kate je vlevo, Ashley vpravo. V dětství si byly tak podobné, že se střídaly v jedné roliFoto: Profimedia.cz

Gisele a Patricia Bündchen (37)

Když se nadělovala krása, Bündchenovi dostali rovnou šestinásobnou dávku – v podobě šesti krásných dcer. Nejslavnější je brazilská modelka Gisele, ale málokdo asi ví, že je z dvojčat. Její sestra Patricia dokonce absolvovala stejný modelingový kurz jako Gisele. Ve světě módy se jí ale nikdy nepodařilo tak prorazit a zůstala ve stínu své sestry. Nevypadá to, že by jí záviděla. Slavnější sestře dělá manažerku a tiskovou mluvčí.

Foto: Profimedia.cz

Patricia je vlevo, Gisele vpravo. Přestože prorazit v modelingu chtěly obě, Patricia na slavnější Gisele nežárlíFoto: Profimedia.cz

Ashton a Michael Kutcher (40)

V případě herce Ashtona Kutchera a jeho bratra Michaela, který se živí jako obchodník, není na první pohled patrné, že jde o dvojčata. Michael má za sebou několik těžkých zkoušek – už od mala ho trápilo zdraví. Diagnostikovali mu mozkovou obrnu a ve třinácti letech dokonce podstoupil transplantaci srdce. Působí jako mluvčí organizace Reaching for the Stars, která podporuje osoby s mozkovou obrnou a se svým bratrem Ashtonem má velmi vřelý vztah.

Foto: Profimedia.cz

Ashton s Michaelem si moc podobní nejsou. Z velké části za to může Michaelova nemocFoto: Profimedia.cz

Anna a Marie Basikovy (26)

Krásné dospělé ženy vyrostly z dvojčat zpěvačky Báry Basikové (55). Ty ovšem nešly ve stopách své matky, ale věnují se něčemu úplně jinému. Marie působí jako manažerka v luxusním pražském hotelu a Annu to táhne k žurnalistice, pracuje jako šéfredaktorka časopisu pro síť kadeřnictví.

Foto: Profimedia.cz

Anna je vlevo, Marie vpravo. Ani jedna se neživí po mamince zpěvemFoto: Profimedia.cz

Scarlett a Hunter Johansson (33)

Dvojče byste nejspíš nehádali ani herečce Scarlett Johansson, i když nějaké podobné rysy s bratrem Hunterem tam určitě jsou. I Hunter se vydal na hereckou dráhu, ale ztvárnil zatím jen vedlejší role. Před kamerou se sourozenci sešli ve filmu „Manny & Lo“ v roce 1996. Objevila se v něm i jejich starší sestra Vanessa (38). Hunterovi se ale dařilo víc v politice než ve filmu, v roce 2008 se podílel na úspěšné prezidentské kampani Baraca Obamy (56).

Foto: Profimedia.cz

Hunter zatím dostává jen vedlejší role. My tam podobu vidíme. Co vy?Foto: Profimedia.cz

Karolína a Kristýna Plíškovy (26)

Důkazem, že mezi dvojčaty vzniká pevnější pouto než u běžných sourozenců, jsou sestry Plíškovy. Jedna bez druhé nedá ani ránu a obě se rozhodly pro dráhu profesionální tenistky. O dvě minuty mladší Karolína je ovšem o něco úspěšnější, ale kdyby se na kurtu vyměnily, na první pohled by to asi nikdo nepoznal. Prozradit by je mohlo tetování. Kristýna ho má na levém předloktí a Karolíně zdobí malůvka levé stehno. Sestry se liší také v držení tenisové rakety. Zatímco Karolína ji bere do pravé ruky, Kristýna do levé.

Foto: Profimedia.cz

Karolína je vlevo, Kristýna vpravo. Ta první (o dvě minuty mladší) drží raketu v pravé ruce, ta druhá v levéFoto: Profimedia.cz

Oliver a James Phelpsovi (32)

Vtipnými hláškami nešetřili a byli u každé lumpárny, tedy alespoň v sérii filmů o Harry Potterovi, v nichž Oliver a James ztvárnili dvojčata Freda a George Weasleyovi. Pocházejí z Británie, ale momentálně žijí v Kalifornii a doufají, že navážou na svou slavnou roli a prorazí ve filmu.

Foto: Profimedia.cz

James je vlevo, Oliver vpravo. Zahráli si v Harry Potterovi a rádi by v herectví pokračovaliFoto: Profimedia.cz

Daniela a Veronika Nízlovy (32) 

Slavná dvojčata najdeme i u našich sousedů na Slovensku. Daniela a Veronika tvoří dohromady hudební duo Twiins. Jedna od druhé jsou k nerozeznání a situaci svému okolí ještě rády komplikují tím, že se do společnosti oblékají úplně stejně.

Foto: Profimedia.cz

Veronika je vlevo, Daniela vpravo. Dvojčata, jak se patříFoto: Profimedia.cz

Která dvojice vás nejvíc překvapila?

Reklama

Načítám