Hlavní obsah

Přední stylista českých hvězd spáchal sebevraždu: Kteří slavní také ukončili sami svůj život?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český módní svět truchlí. Otřásla jím zpráva o sebevraždě našeho předního stylisty hvězd Jana Pokorného (†39). Kdo další ze slavných tváří si sáhl na život?

Článek

Říká se, že duše umělcova je nesmírně křehká. Proto ani sláva, peníze a dobrá práce mnohdy nestačí ke spokojenému životu. A tak se stává i v showbyznysu, že někteří slavní neunesou tíhu svého života, stejně jako přední český stylista Jan Pokorný, který včera spáchal sebevraždu v devětatřiceti letech skokem z okna. Nebyl však jediný, seznam slavných, kteří se připravili o život vlastní rukou, není vůbec krátký.

Jan Pokorný (†39)

Módní svět pláče. Sebevraždu spáchal totiž přední český stylista Jan Pokorný skokem z okna. U nás spolupracoval s řadou hvězd. Oblékal například naše nejznámější modelky, mezi něž patří Simona Krainová, Denisa Dvořáková, Renata Langmannová, ale i herečky jako Jitku Schneiderovou, Janu Plodkovou či moderátorku Petru Svoboda.

Foto: Profimedia.cz

Spekuluje se, že za sebevraždou mohl být vztah s přítelemFoto: Profimedia.cz

Robin Williams (†63)

Před osmi lety spáchal sebevraždu i oscarový herec Robin Williams, který se oběsil ve svém domě v Kalifornii. Milovaného „Tátu v sukni“ dohnala k tomu pravděpodobně kombinace zhoršující se demence s Lewyho tělísky, problémů s alkoholem a depresí, kterými dlouho trpěl.

Foto: Profimedia.cz

Robert Williams spáchal sebevraždu ve svém doměFoto: Profimedia.cz

Iveta Bartošová (†48)

Neúnosné psychické problémy a alkohol dohnaly k zoufalému činu i popovou princeznu Ivetu Bartošovou. Zpěvačka si lehla do kolejiště před projíždějící vlak nedaleko svého domu v Praze-Uhříněvsi. Od tragické události uplynulo už osm let.

Foto: Profimedia.cz

O zpěvačce už byl natočen i seriál Iveta Foto: Profimedia.cz

Avicii (†28)

Smutný byl pro fanoušky i odchod celosvětově známého švédského DJ Tima Berglinga, který vystupoval pod uměleckým pseudonymem Avicii. Se životem se dobrovolně rozloučil v dubnu 2018. Podřezal se na hotelovém pokoji během dovolené v Ománu.

Foto: Profimedia.cz

V dopise na rozloučenou své rozhodnutí zdůvodnil tím, že nemohl nalézt smysl životaFoto: Profimedia.cz

Kate Spade (†55)

V módní branži dosáhla velmi vysoko. Návrhářka Kate Spade oblékala takové hvězdy, jako jsou zpěvačka Taylor Swift, herečka Reese Whiterspoon, vévodkyně Kate Middleton i Malia a Sasha, dcery Baraca Obamy. O to větším překvapením bylo, když ji uklízečka v roce 2018 našla oběšenou v jejím bytě. Návrhářka sice dlouhá léta trpěla depresemi, ale podle manžela se léčila.

Foto: Profimedia.cz

S tragédií se musela vyrovnat i její tehdy třináctiletá dceraFoto: Profimedia.cz

Kurt Cobain (†27)

Citlivá duše umělce, která nezvládla slávu. To je případ frontmana kapely Nirvana, zpěváka a kytaristy Kurta Cobaina. V březnu roku 1994 měla kapela poprvé vystoupit i před českým publikem v Praze. Koncert ale hudebníci zrušili a o několik dní později byl Cobain nalezen s prostřelenou hlavou, smrtící dávkou heroinu v krvi a s dopisem na rozloučenou ve svém domě.

Foto: Profimedia.cz

Dodnes se spekuluje o tom, že za smrtí Kurta Cobaina stojí manželka Courtney Love, někteří totiž tvrdí, že s takovým množstvím heroinu v krvi by se sám nezabil.Foto: Profimedia.cz

Vlastimil Brodský (†81)

Odjel na svou milovanou chalupu v severočeské obci Slunečná a už se z ní nevrátil. Oblíbený český herec Vlastimil Brodský alias Bróďa, jak mu říkali přátelé, se bál smrti a nedůstojného umírání, a proto se rozhodl skončit život vlastní rukou. I v jeho případě byly na vině dlouhodobé deprese, se kterými se potýkal. Krátce předtím, než se zastřelil, dostalo se mu v tuzemském hereckém rybníčku pocty nejvyšší, získal Českého lva za výkon ve filmu Babí léto.

Foto: Profimedia.cz

Vlastimil Brodský byl miláčkem národa. Ke konci života už však neunesl jeho dlouhodobé depreseFoto: Profimedia.cz

Alexander McQueen (†40)

Alexander McQueen patřil k módním velikánům. Vybudoval veleúspěšnou značku a na poli módy sbíral jedno ocenění za druhým. Královna Alžběta mu za to dokonce udělila Řád britského impéria. McQueen se však nedokázal vyrovnat se smrtí své matky Joyce a v den jejího pohřbu v roce 2010 se rozhodl ji následovat na onen svět.

Foto: Profimedia.cz

Alexander McQueen se oběsil v šatníku mezi oblečenímFoto: Profimedia.cz

Karel Svoboda (†68)

Skladby k seriálu Včelka Mája, k filmu Tři oříšky pro Popelku nebo Noc na Karlštejně dokazují, že hudba Karla Svobody je nesmrtelná, ačkoli on sám už tu patnáct let není. Zastřelil se na zahradě vily v Jevanech a k nešťastnému rozhodnutí ho pravděpodobně dovedly opět deprese.

Foto: Profimedia.cz

Karel Svoboda si sáhnul na život ve svých 68 letechFoto: Profimedia.cz

Mark Salling (†35)

Svůj život předčasně ukončil i herec oblíbeného amerického seriálu Glee. Mark Salling se oběsil na začátku roku 2018 v lese blízko svého domu v Los Angeles. Volil mezi sebevraždou a vězením, kde by s největší pravděpodobností skončil kvůli držení dětské pornografie, která se u herce našla.

Foto: Profimedia.cz

Herec Mark Salling se oběsil Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám