Hlavní obsah

Jaký je váš byt? Prozradí znamení!

Foto: Thinkstock

Ženám v Beranu vyhovuje pohodlný gaučFoto: Thinkstock

Reklama

Znamení zvěrokruhu vás ovlivňují více, než si myslíte! A to se týká i vašeho domova. Nevěříte? Stačí si jen v našem článku najít své znamení a dozvíte se, co při zařizování bytu příště změnit, co od společného hnízdečka lásky očekává vaše drahá polovička a jak si upravit domov tak, abyste se v něm skutečně cítila jako doma!

Článek

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro toto ohnivé znamení je naprosto charakteristická touha po prostoru. V bytečku 1+kk, ve kterém uděláte z postele krok a jste rázem za vchodovými dveřmi, svou rodinnou budoucnost rozhodně nevidíte. Je pravdou, že do bydlení investujete jen velice nerada a dokázala byste žít i v chatrči. Na pořádek vás moc neužije, beztak si spíše libujete v jednoduchosti. Pravděpodobně u vás doma najdeme obrovský gauč a za ním police poseté stovkami knih a nasbíraných památečních předmětů.

Tip: Nebojte se příště při koupi nábytku experimentovat a sáhnout na starší kousky!

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Centrem domácnosti všech Býků je neobvykle vybavená kuchyně s velkým stolem a spoustou židlí. Aby ne, když tak rádi vaří! Velmi vám záleží na tom, jak to u vás doma vypadá. Toužíte po tom, aby rodina byla spokojená a šťastná. Vaším snem je obývací pokoj zařízený luxusním nábytkem. Před velkým domem, kde bydlíte, najdeme nejspíš ratanový nábytek a houpací lavičku na odpolední odpočinek. Zdi vám bezpochyby zdobí i nějaký ten originál obrazu.

Tip: Až se budete stěhovat, myslete na to, že by vám určitě radost udělala menší zimní zahrada! A obývací pokoj zařiďte starodávným nábytkem, tlustým kobercem a závěsy v tlumených barvách. Efekt bude dokonalý.

Blíženci (22. 5 . – 21. 6.)

Žit na stará kolena ve městě a lopotit se mezi tramvajemi a smogem? Ani za milion! Snem všech Blíženců je přece veliká zahrada, o kterou budou každý den pečovat. Na druhou stranu si libujete v moderní technice, u vás doma určitě najdeme počítač, domácí kino s plazmovou televizí a satelitem. A jedno tajemství víme: ráda si čtete časopisy na toaletě a ve vaně! Centrem bytu je pro vás obývací pokoj – rozlehlý s nábytkem v bledých pastelových barvách.

Tip: Až se budete stěhovat, zvažte možnost samostatné koupelny pro hosty, určitě budete spokojenější!

Foto: Thinkstock

Ženy-Býci milují svou prostornou kuchyňFoto: Thinkstock

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Ach vy konzervativní Raci, jak neradi se stěhujete! Celý svůj život trávíte prakticky na jednom místě. Ani ve vaší kuchyni nenajdeme žádné extra moderní novinky. A když už, tak pečlivě schované ve starodávných, noblesních a zachovalých skříňkách. Při zařizování bytu u vás převažuje praktičnost a pohodlnost nad estetikou a dokonalostí. A proč taky ne?! Je to přece váš osobitý styl!

Tip: Až se ale jednou rozhoupete k přestěhování se, pořiďte si raději byt s výhledem na rozlehlý park. Myslete i na balkon, kam bude celé odpoledne svítit sluníčko, vy se usadíte do bambusového křesla a budete vychutnávat příjemné ticho!

Lev (23. 7. – 23. 8.)

Byt plný světla – to je přesně to, co od bydlení očekáváte. K životu nutně potřebujete spoustu slunce, které vás neustále nabíjí energií. A přiznejme si to hned na začátku – toužíte po luxusu a váš příbytek by měl připomínat spíše palác než nějaký stísněný kutloch. Potřebujete hodně prostoru a přitom praktičnost, ideální je pro vás prostorný byt za velkým městem. Nedáte dopustit na svou ložnici – velké skříně, pevná postel a nesmí chybět ani toaletní stolek s líčidly a kosmetikou. Libujete si ve výrazných a extravagantních lampách.

Tip: Když na to budou někdy finanční prostředky, postavte si veliký krb doprostřed pestrého obývacího pokoje.

Panna (24. 8. – 22. 9.)

Na venkov nikdy, to je vaše heslo, že? Nejlépe byste se cítila v moderním bytě vyšperkovaném exotickými doplňky někde v centru velkého města. Chcete mít rozhled, abyste si ve volných chvílích mohla prohlížet jednotlivá zákoutí okolí a vnímat každý jeho detail. Pozor, dřímá ve vás skvělý designér! Kdykoli k vám někdo přijde, byť opravdu jen na skok a nečekaně, vždycky žasne nad pořádkem, který permanentně udržujete. Nejraději máte velká okna, dostatek světla a určitě máte i svůj kout, kde uchováváte své vzpomínky.

Tip: Zařiďte si doma kout s fotografiemi nebo si pořiďte starý gramofon, na kterém si budete přehrávat hromadu svých desek!

Foto: Thinkstock

Ženy ve Lvu potřebují hodně světlaFoto: Thinkstock

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Když někdo vejde k vám domů, padne mu čelist až na zem. Všechno je totiž uhlazené, čisté, krásné, luxusní a v naprosté harmonii. Každá mince má ale dvě strany, což je vidět i na vašem způsobu zařizování bytu. Sice je jak ze žurnálu, zato naprosto nepraktický. Samozřejmostí je pro vás velká šatna a prostorná koupelna a ložnice s bytelnou postelí a starodávným přehozem. A všude musejí být květiny!

Tip: Zkuste zauvažovat nad tím, že byste stěny v obýváku vyšperkovala nějakým tím originálním obrazem, určitě budete s výsledkem spokojena!

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Ani si nedovedete představit svůj dům bez místnosti, která by patřila jen vám. Ať už vás baví ruční práce, malování nebo jen čtení, potřebujete na to svůj prostor a hlavně klid. Ve svém životě neustále balancujete mezi bydlením na venkově a ve městě. S největší pravděpodobností u vás zvítězil kompromis – větší vesnice se snadnou dostupností do centra kraje. Ráno bez výhledu do okolí z velkého okna v ložnici si snad ani nedokážete představit. A jestli už jsou vitríny s broušeným porcelánem ve většině rodin dávno pasé, u vás vždycky najdou své místo a rády se oněmi skleněnými kousky budete chlubit. Váš domov musí být především pohodlný.

Tip: Pokud se vám špatně spí, zkuste si příště pořídit velkou postel, Štírům rozhodně dostatečný prostor svědčí!

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Z maličkosti, jako je např. posunutí konferenčního stolku o 1 cm vpravo, může být v domácnosti Střelce obrovská hádka. Příslušníci tohoto znamení totiž nesnášejí chaos a o dokonalost usilují ve všech oblastech svého života – tedy i v bydlení. Všem místnostem u vás doma dominují různé odstíny jedné barvy nebo prostě máte všechny stěny nabílo. Za zmínku stojí i vaše kuchyně, která je moderní a maximálně vybavená nejrůznějšími spotřebiči.

Tip: Nepřestávejte snít o venkovském sídle! Lesy, příroda a velká zahrada, to k vám neodmyslitelně patří!

Foto: Thinkstock

Střelci bytostně nesnášejí chaosFoto: Thinkstock

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Přes týden ve městě a veškeré víkendy na chatě, to je naprosto váš styl. Ale pozor, všichni dobře víme, že vaše starobyle vyhlížející chata skrývá nejmodernější výdobytky techniky a designu! Jednu stěnu ložnice téměř celou tvoří velké okno do zahrady, druhou zase obrovská vestavěná skříň s dostatečným místem pro hory oblečení, kterého se zbavujete opravdu jen nerada. Při zařizování bytu myslíte i na své domácí mazlíčky, bez nichž si život už ani nedokážete představit.

Tip: Jestli přemýšlíte, čím ozvláštnit interiér, zkuste třeba vkusnou porcelánovou vázu nebo veliké pendlovky na zeď!

Vodnář (21. 1. – 18. 2.)

Normální byt? To se o tom vašem hnízdečku rozhodně říct nedá. Libujete si totiž ve všem, co je netypické, netradiční a co nemá jen tak někdo. Typizovat Vodnáře, co se týče bydlení, ale vůbec není lehké. Je pro něj typický extrém, nikdy nic průměrného. Buď si jako žena-Vodnářka libujete v přepychu, luxusu a eleganci, nebo se nejlépe cítíte v ležérně poskládaném bytě, kde ve skutečnosti nic nemá své dané pevné místo. Máte slabost pro kovové a hranaté kousky nábytku.

T ip:Vozte si ze svých cest větší dekorace, určitě každá z nich časem najde své místo, kde vynikne. A návštěvy je budou patřičně obdivovat!

Ryby (19. 2. – 20. 3)

V malém bytě byste dlouho nevydržela. Potřebujete velký prostor s obrovským obývacím pokojem nebo jídelnou. Aby taky ne! Dveře si u vás totiž podávají desítky vašich přátel. Obdivují jednak pohostinnost, jednak i obdivuhodnou schopnost kombinovat jemné barvy s těmi pestrými pastelovými. Cítí se u vás prostě skvěle. Dodnes nedokážete překousnout nepořádek, který dokážou děti během několika vteřin vytvořit. Neustále je vás tedy vidět s vysavačem nebo hadrem a smetáčkem – vše musí být dokonalé. Ideálně máte spojenou světlou kuchyň s místem, kde ostatní tráví svůj volný čas. To abyste mohla současně kvalitně pečovat o rodinu a být zároveň součástí všedního dění.

Tip: Až budete přestavovat koupelnu, myslete taky trochu na sebe a nebojte se umístit vanu přímo doprostřed. Umocní to jen váš oblíbený zážitek z relaxace!

Reklama

Související témata:

Načítám