Hlavní obsah

Janina citronová omáčka

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Máte rádi masové omáčky? Vybavíte si pod tímto pojmem pouze pepřovou nebo hořčičnou omáčku? A co takhle zkusit něco nového? Vyzkoušejte citronovou omáčku, kterou si pro vás dnes připravila redaktorka Jana.

Ingredience pro:
4 porce
  • 3/4 l masového vývaru
  • 1 citron
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrst petržele
  • sůl
  • pepř
  • 1 špetka muškátového květu
Článek

Postup

Krok 1: V hrnci se širším dnem si připravte z mouky a másla jíšku, tu zalijte chladným vývarem a dobře rozmíchejte.

Krok 2: Přidejte jemně nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citronu, nejlépe bio nebo opravdu dobře omytého. Vařte asi 30 minut na mírném plameni, občas zamíchejte, aby se omáčka nepřichytila.

Krok 3: Potom přidejte špetku muškátového květu, nasekanou petržel, dosolte, opepřete nebo ještě přikyselte dle vlastní chuti. Podle chuti můžete eventuálně i dosladit.

Tip: Na závěr je možné omáčku zjemnit smetanou, ale pak je nutné ji dobře promíchat.

Jako dezert připravte jeden z našich citronových tipů.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek