Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Je i pro vás italská kuchyně symbol léta? Milujete jejich těstoviny, tiramisu a bruschetty? Pak je tenhle tip pro vás jako stvořený.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 plátků veky
  • 4 ks rajčat
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 lžíce mořské soli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 6 ks oliv černých
Článek

Postup

01.

Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek a dužinu nakrájejte na malé kousky.

02.

Bazalku nasekejte, přidejte do misky s rajčaty a vše zamíchejte s hrubou mořskou solí a lžící olivového oleje. Kdo má rád olivy, může přidat i jemně nakrájené černé olivy.

03.

Plátky veky opečte v topinkovači nebo v troubě dozlatova, potřete je česnekem.

04.

Na talířek vždy položte dva kousky a lžící na ně navrstvěte rajčata s bazalkou. Těsně před podáváním ještě bruschetty zakápněte trochou kvalitního olivového oleje. Hotovo!

Pokud jste vášnivými houbaři ale už nevíte jak úrodu zpracovat, doporučujeme houbovou bruschettu.

Reklama

Načítám