Hlavní obsah

Janiny bruschetty

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Je i pro vás italská kuchyně symbol léta? Milujete jejich těstoviny, tiramisu a bruschetty? Pak je tenhle tip pro vás jako stvořený. Redaktorka Jana Ch. přináší recept na skvělé bruschetty!

Ingredience pro:
4 porce
  • 8 plátků veky
  • 4 velká dužnatá rajčata
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • mořská sůl
  • 2 stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej
  • 6 oliv černých
Článek

Postup

Krok 1: Rajčata nakrájejte na čtvrtky, zbavte je semínek a dužinu nakrájejte na malé kousky.

Krok 2: Bazalku nasekejte, přidejte do misky s rajčaty a vše zamíchejte s hrubou mořskou solí a lžící olivového oleje. Kdo má rád olivy, může přidat i jemně nakrájené černé olivy.

Krok 3: Plátky veky opečte v topinkovači nebo v troubě dozlatova, potřete je česnekem.

Krok 4: Na talířek vždy položte dva kousky a lžící na ně navrstvěte rajčata s bazalkou. Těsně před podáváním ještě bruschetty zakápněte trochou kvalitního olivového oleje. Hotovo!

Pokud jste vášnivými houbaři ale už nevíte jak úrodu zpracovat, doporučujeme houbovou bruschettu.

ynezorPumanzeSaNyknalC