Hlavní obsah
2,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Letos je sezona hub opravdu úspěšná. Denně se stovky lidí chlubí plnými košíky hříbků, babek a křemenáčů. Také jste vášnivými houbaři, ale už nevíte, co z nich uvařit? Přinášíme vám tip na vynikající houbovou bruschettu.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g hub
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bagetka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • rozmarýn
  • kůra z jednoho citronu
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce balzamikového octa
Článek

Postup

01.

Houby nakrájejte na větší kousky (pokud máte sušené, minimálně na hodinu je namočte) a zprudka je opečte na 2 lžicích olivového oleje.

02.

Po chvíli přidejte nasekaný česnek, bylinky a oheň stáhněte na minimum. Po 3 minutách přidejte ke směsi šťávu a kůru z jednoho citronu a důkladně promíchejte. Směs osolte a opepřete.

03.

Bagetu nakrájejte na šikmo na plátky, potřete ji olivovým olejem a vydatnou porcí houbové směsi. Bagetky dejte na 10 minut zapéct na 180 °C. Podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři, ozdobené lístkem bylinky a pokapané balzamikovým octem.

Zkoušeli jste někdy nakládat houby? Zkuste to, v pikantním oleji po italsku jsou nejlepší.

Reklama

Související témata: