Hlavní obsah

Jarní rychlokurz líčení: Naučíme vás tři nové looky krok po kroku

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Make-up, řasenka, tužka a lesk. Opakujete tuto beauty rutinu den co den? Využijte příchodu nových trendů a zkuste si s líčením pro jednou trochu vyhrát. Vždyť kdy jindy než na jaře si můžete dosyta užít všech barev?

Článek

Příchod nové sezony neovlivňuje jen šatníky, ale i kosmetické taštičky. Na světových týdnech módy jsou totiž k vidění také nejčerstvější beauty trendy. A přestože jsou některé z nich mimo přehlídková mola nepoužitelné, spoustu dalších můžete bez obav „okopírovat“. A nebojte, pokaždé nejde o komplikované líčení o dvaceti krocích. Následující looky zvládnete v pouhých šesti aneb Takhle líčí jaro vizážistka Janka Letková.

1. Oranžová, jak ji neznáte

Foto: Greta Blumajerová

Oranžová nepatří jen na rty a tváře. V nové sezoně boduje především na očíchFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Se sílou linky si můžete pohrát – napoprvé klidně volte tenčí variantu Foto: Greta Blumajerová

Čekaly jste, že bude na víčkách vypadat tak skvěle? Oranžová je, alespoň za nás, tím nejpříjemnějším překvapením sezony. A přestože ji má v paletce málokterá žena (nebo možná právě proto), vyplatí se trochu zariskovat a dát jí šanci. Pouštíte-li se do práce s tak výraznou barvou, opakujte si, že méně je více, a zbytek líčení držte co nejčistší. Trocha krémové tvářenky a jemného lesku na rty bude bohatě stačit. Oranžová barva vypadá fantasticky v kombinaci se světlýma očima, na přehlídkách ale měly totožné líčení všechny modelky včetně hnědooček. Pokud se vám tento look líbí, jednoduše ho zkuste!

Jak postupovat?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

  1. krok – Make-up - Na celou tvář naneste lehčí produkt, který krásně sjednotí pleť. Pod make-up můžete použít ještě rozjasňující bázi nebo krém.
  2. krok – Obočí - Dotáhněte jeho tvar k dokonalosti a nebojte se ho zvýraznit o něco více, než jste zvyklé.
  3. krok – Linka - Použijte přímo barevnou linku nebo dlouhotrvající krémový stín, který nanesete štětečkem. Šířka linky je volitelná, na začátek klidně vyzkoušejte tenčí variantu.
  4. krok – Řasenka - Líčení očí završte pár tahy řasenkou.
  5. krok – Tvářenka - Vsaďte na krémový produkt, který působí svěžím dojmem. Vizážistka líčila s Infallible Blush Paint od L’Oréal Paris, jde o odstín 02 Tangerine Please.
  6. krok – Lesk na rty - Vybírejte jemné odstíny dorůžova. Modelka má na rtech olejový produkt Volupté Tint-in-Oil od YSL v odstínu 4 I Rose You.

Ideální pomocníci

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. podkladová báze s obsahem kokosové vody Hangover Primer, Too Faced, prodává Sephora, 950 Kč; 2. make-up Face and Body Foundation, MAC, 890 Kč; 3. oční linky Vivid Brights Eyeliner, odstín 08 Delight, NYX, 159 Kč, 4. krémová tvářenka Infallible Blush Paint, odstín 02 Tangerine Please, L’Oréal Paris, 229 Kč; 5. vyživující olej na rty Volupté Tint-in-Oil, Yves Saint Laurent, odstín 4 I Rose You, 1010 KčFoto: Archiv firem

2. Multirůžová

Foto: Greta Blumajerová

Připravte se, že této barvy spotřebujete hodně. Růžovou totiž můžete nosit na víčkách, tvářích i rtech současněFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Žádné složitosti nečekejte. Postup je maximálně jednoduchý Foto: Greta Blumajerová

Obrovským hitem jarní sezony je i růžová, s níž tentokrát opravdu nemusíte šetřit. Použít se dá v jednom jediném líčení na rty, tváře i oči. S intenzitou si můžete samozřejmě pohrát – v rámci denního looku buďte jemnější, a pokud vám jde o výraznější líčení, klidně na jednom místě malinko přitlačte. Výhodou je, že když nestíháte, můžete si do kabelky přihodit krémové multilíčidlo a všechna zmiňovaná místa s jeho pomocí zkrášlit.

Jak postupovat?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

  1. krok – Make-up - Stejně jako u předchozího líčení začněte důsledným sjednocením pleti.
  2. krok – Obočí - Dokreslete jeho tvar, podle potřeby ho vyplňte stínem, ale zbytečně ho neztmavujte.
  3. krok – Stíny - Růžový stín naneste na celá horní víčka a v menší míře i pod ta spodní.
  4. krok – Řasenka - Jemnému líčení stačí slabší vrstva.
  5. krok – Tvářenka - Tváře poprašte trochou pudrové barvy v narůžovělém odstínu.
  6. krok – Rty - Vizážistka použila tužku Color Drama od Maybelline (odstín 420 In With Coral), samozřejmě ale můžete vsadit na oblíbenou narůžovělou rtěnku.

Ideální pomocníci

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tónovaný hydratační krém se SPF 23 Skin Feels Good, Lancôme, 890 Kč; 2. oční stíny Artdeco, odstín 93 Pink, prodává Douglas, 149 Kč; 3. řasenka Volume Glamour Push up, Bourjois, 329 Kč; 4. tvářenka NARS, odstín Free Soul, prodává Sephora, 990 Kč, 5. rtěnka v tužce Color Drama, odstín 420 In With Coral, Maybelline, 99 KčFoto: Archiv firem

3. Na efekt

Foto: Greta Blumajerová

Glitry a večírkové líčení? Tohle spojení funguje!Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zelenou můžete samozřejmě vyměnit za jinou oblíbenou barvu Foto: Greta Blumajerová

V zákulisí týdnů módy se všechno blýskalo. Vizážisté totiž často pracovali s třpytivými glitry, které dávkovali poměrně štědře. I tento trend se ovšem dá uzpůsobit „běžným“ podmínkám. Pár glitrů třeba můžete zakomponovat do svého oblíbeného večírkového líčení. Vizážistka Janka Letková zkombinovala blýskavé částečky se zelenými stíny, vy je ale samozřejmě klidně nahraďte jinou barvou. S třpytem nicméně nakládejte opatrně – pár glitrů doprostřed víčka (třeba i spodního) stačí.

Jak postupovat?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

  1. krok – Make-up - Opět začněte make-upem a pečlivým sjednocením pleti.
  2. krok – Stíny - Zelený stín naneste na celá horní víčka i pod ta spodní. Oči mají být kompletně orámované.
  3. krok – Glitry - Na střed spodního víčka opatrně naneste pár glitrů. Aby vám na pleti dobře držely, nejprve je smíchejte s fixačním sprejem nebo dlouhotrvající podkladovou bází a až poté je štětečkem aplikujte na kůži.
  4. krok – Řasenka - Ani v tomto případě ji nevynechávejte. Obočí nemusíte nijak zdůrazňovat, ale dbejte, aby bylo upravené.
  5. krok – Tvářenka - Odstín vybírejte v přirozeném hnědorůžovém tónu. Tvářenka má v tomto případě jen lehce zdůraznit lícní kosti.
  6. krok – Rtěnka - Nechte vyniknout oči a rtěnku volte v jemném provedení. Na rtech modelky vidíte rtěnku Artist Rouge od Make Up For Ever v odstínu C103 Nude Beige.

Ideální pomocníci

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. oční stíny Artdeco, odstín 253 Emerald, prodává Douglas, 149 Kč; 2. tvářenka Coralista, Benefit, prodává Sephora, 1090 Kč; 3. glitry na obličej i tělo Glitter Brillants, odstín Crystal, NYX, 189 Kč; 4. rtěnka Artist Rouge, odstín C103 Nude Beige, Make Up For Ever, prodává Sephora, 770 Kč; 5. extra prodlužující řasenka Vertige Longueur, Yves Rocher, 399 KčFoto: Archiv firem

Anketa

Které líčení je za vás to nej?
To s oranžovou linkou!
15,9 %
Určitě růžové!
68,5 %
Zelené s glitry!
15,6 %
Celkem hlasovalo 479 čtenářů.

Náš tým a poděkování

  • Vizáž - Janka Letková
  • Modelka - Elizaveta Makarova (Czechoslovak Models)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Oblečení a doplňky - Van Graaf, Dyrberg/Kern, Intimissimi, Tezenis, H&M

Experimentujete rády s líčením? Napište nám!

Reklama

Načítám