Hlavní obsah

Jak se líčí slavné modelky? Zkuste triky, které používá Ashley, Karlie a Emily

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Není divu, že vědí, jak na to! Modelky mají při své práci tisíce příležitostí okoukat veškeré triky make-up artistů a často ani nespočítají, kolikrát za den musely vytáhnout čisticí ubrousky. Kterému líčení ale dávají přednost ony samy?

Článek

Díky své profesi to modelky s líčením umějí. Proto není vůbec na škodu podívat se trochu blíž, jakže to vlastně dělají. Než se ale pustíme do jednotlivých beauty rozborů, musíme připomenout důležitou věc. Každé líčení začíná u dokonalé – nebo alespoň zdánlivě dokonalé – pleti. Kromě kvalitního make-upu (míra krytí je na vás a na kondici vaší pokožky) a korektoru nezapomínejte na hydratační krém – měl by přijít pokaždé na řadu jako první. Ucelenou instruktáž najdete v článku o nahém líčení.

Linkování s Ashley 

Foto: Profimedia.cz

Plus size modelka Ashley Graham miluje linky! A nebojte, i ona je musela nějakou dobu trénovatFoto: Profimedia.cz

Ashley Graham (30), která se může chlubit neoficiálním titulem nejslavnější plus size modelky všech dob, sází na osvědčené tipy. Klasickou horní linku je schopná vystřihnout rekordně rychle. Jestli se s linkami stále učíte pracovat, můžeme vám doporučit gelové v kelímku a šikovný zkosený štěteček (na něm závisí polovina úspěchu), se kterým se manipuluje obecně nejsnáze. Ve vnitřním koutku oka začněte s co nejtenčí linkou a postupně přidávejte. Chcete-li docílit stejného efektu jako Ashley, konec linky začněte včas směřovat nahoru.

Linky vypadají skvěle i samostatně, modelka je ale tentokrát „vypodložila“ stíny. Na celé víčko nanesla neutrální odstín a do vnějšího kraje a takzvaného banánku (záhybu oka) zase hnědý. Vnitřní část oka poprášila nazlátlou barvou a to samé udělala v tenké míře i dole (tedy zlatou do vnitřní části, hnědou do té zbývající). A pak už přišla na řadu řasenka.

Ashley nikdy nešetří s tvářenkou a ráda dává vyniknout lícním kostem. Nicméně, pokud jste spíše bledulky, sáhněte po jemnějším odstínu, než zvolila ona. Všechny byste měly věnovat pozornost obočí. A co použila plus size modelka na rty? Šťavnatou rtěnku v nude odstínu.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. paletka očních stínů Natural Eyes Collection, Too Faced, prodává Sephora, 1070 Kč; 2. gelové linky NYX, odstín Betty – Intense Matte Black, 129 Kč; 3. zkosený štěteček na oční linky č. 22, Sephora, 390 Kč, 4. tvářenka odrážející světlo Extra Dimension Blush, odstín Hard to Get, MAC, 720 Kč; 5. hydratační tónovací balzám na rty Chubby Stick Intense, odstín Curviest Caramel, Clinique, 540 Kč; 6. gel na obočí Eyebrow Filler, Catrice, 94 KčFoto: Archiv firem

Milovnice rtěnek Karlie

Foto: Profimedia.cz

Červenou rtěnku nemusíte vidět z deseti metrů. Vyzkoušejte její tlumenější verzi, na kterou nedá dopustit modelka Karlie KlossFoto: Profimedia.cz

Modelka Karlie Kloss (25) má rtěnek celou sbírku. Její oblíbený tlumený odstín červené přitom mohou vyzkoušet i ty z vás, které se nápadných tónů bojí. Nechcete kupovat konturovací tužku ve všech možných barvách? Pořiďte si transparentní a při nanášení rtěnky si při okrajích pomáhejte štětečkem.

Zbytek líčení doporučujeme udržet co nejčistší, Karlie si vystačila s ultra slabou linkou na horním víčku (použijte tenoučký fix a tlačte barvu co nejblíže k řasám) a s trochou stínů vespod, které jsou ale z neutrální paletky a slouží spíše pro definici a zdůraznění oka. Na celé víčko naneste jemný stín a trochu tmavší barvy přidejte jen do vnější části oka a záhybu. Modelka líčení doladila růžovohnědou tvářenkou a ani ona nezapomněla věnovat péči obočí.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. paletka očních stínů Eye Sculptor Bar, IsaDora, prodává Douglas, 577 Kč; 2. voděodolný ultratenký fix Stylographic Fine Line, Sephora, 290 Kč; 3. tužka na obočí 3 v 1, NYX, 289 Kč; 4. řasenka Big & Beautiful Boom Mascara, Astor, 219 Kč; 5. rtěnka Sheen Supreme Lipstick, odstín Dubonnet, MAC, 570 Kč; 6. tvářenka NARS, odstín Dolce Vita, prodává Sephora, 990 KčFoto: Archiv firem

Emily a trik s tužkou

Foto: Profimedia.cz

Modelka Emily Ratajkowski si s líčením ráda hraje. Ke stejnému zvýraznění očí vám přitom bude stačit jediná tužkaFoto: Profimedia.cz

Spolu s modelkou Emily Ratajkowski (26) můžete vyzkoušet variaci na téměř nahé líčení. Jediné, co je na první pohled znatelné, jsou prozářené oči. U podobného líčení je více než kdy jindy důležitá sjednocená pleť. Péči proto věnujte kvalitnímu základu (ideální je rozjasňující make-up, případně i báze) a každý nedostatek skryjte korektorem. Pro větší efekt potom použijte samostatný rozjasňovač na místa, jako je hřbet nosu, srdíčko nad horním rtem nebo lícní kosti. Pozor si dejte jen na výběr produktu – výsledek by neměl být třpytivý, ale zářivý. Jako byste předchozích čtyřiadvacet hodin prospaly.

A čím docílit onoho efektu na očích? Na pomoc si můžete vzít světlou tužku s trochou třpytu (mezi produkty najdete alternativu, která stojí bez koruny stovku). Naneste ji trochu na víčko, prsty rozetřete a potom přitlačte při výmalbě vnitřních koutků. Tato místa klidně dvakrát obtáhněte. Tužkou můžete stejně jako Emily zvýraznit i spodní vodní linku.

Až nalíčíte i řasy, přesuňte se k obočí a nebojte se ho trochu zvýraznit. Tváře poprašte jen decentně, aby vystoupily lícní kosti. Rty nechte stejně jako Emily nahé – použít můžete jen trochu balzámu. Kombinace tužkou obtažených očí a výrazných rtěnek by mohla být problematická.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tekutý make-up pro rozjasnění pleti Sheer Glow Foundation, NARS, prodává Sephora, 1320 Kč; 2. rozjasňovač L.A. Lights Blendable Lip & Cheek Color, odstín Hollywood & Highlight, Smashbox, prodává Douglas, 690 Kč; 3. zářivá tužka na oči Jumbo Eye Pencil, odstín Cottage Cheese, NYX, 99 Kč; 4. objemová řasenka Hypnôse Volume, Lancôme, 799 Kč; 5. tužka na obočí Goof Proof, Benefit, prodává Sephora, 790 Kč; 6. balzám na rty s SPF 15, Bobbi Brown, 670 KčFoto: Archiv firem

A jak se nejraději líčíte vy?

Reklama

Načítám