Hlavní obsah

Je lepší být ženou, nebo mužem?

Foto: shutterstock.com

Myslíte, že to mají ženy jednodušší?Foto: shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vztahy jsou jedna velká kovbojka na pokračování. Koho vlastně chtějí ženy? Po kom doopravdy touží muži? Je dnes lepší nosit sukně, nebo kalhoty? A které pohlaví je na tom lépe? Pojďme na to přijít!

Článek

Emancipace a oproštění se od původního ženského předurčení - stání u plotny - způsobily, že mnoho žen nemůže najít partnera. A když ho objeví, zase se těžko sžívají s jeho návyky a životem. Proto asi dnešní svět tak dobře zná pojem přepracování. Kam jinam se taky před smutkem schovat? Prostě všechno je špatně. Ženy se čím dál víc věnují kariérám a muži mají pocit, že je dámy přestávají potřebovat, což zase odporuje jejich původnímu poslání chránit rodinný krb, stát se živitelem a řešit potíže. Ať se přihlásí ten, kdo z toho není zmatený! A ať nám poví, které pohlaví to má dnes těžší?!

Chlapa nepotřebuji!

25 % žen prý bude podle odhadu v roce 2020 trvale svobodných, na což upozorňují autoři bestselleru Proč muži lžou a ženy pláčou, Allan a Barbara Peaseovi.Feminismus má na to osobitý názor: Vždyť 50 % žen současného západního světa aktivně pracuje, tak na co by doma potřebovaly muže? Nevystačí si snad samy? Tak možná na to ošetřování z přepracování, ale jinak na nic… Ženské priority jsou jinde. Z péče o muže se stala nutnost přežít, budovat úspěch a neztratit se v tvrdé realitě.

Zajímavé je, že když ženy (aspoň naoko) vztahy neřeší, tak o nich rády čtou v knihách a časopisech. Mohlo by se zdát, že jim tak více záleží na tom, jak mít lepší vztah než Klára ze sousedství. Muže to však trápí stejně, i když se na vztahy nesoustředí s takovou vervou. A z toho vyplývá, že i mužská duše se ztrácí někde mezi emancipací, láskou a složitějšímnavazováním nových známostí. Být mužem taktéž není jednoduché. No opravdu!

Foto: shutterstock.com

Obě pohlaví jsou na tom stejněFoto: shutterstock.com

Když muži přišli o nezávislost

Kdesi v minulosti měli muži a ženy své vymezené místo, teritorium, kam jim druhé pohlaví nezasahovalo. Vše bylo jasné. Rovnice živitel – matka a hospodyně byla jasná, všichni znali své poslání. Jak však čas postupoval, vedle vyspělejších a dravějších žen se muži začali stávat menšími a menšími. A tak se dámy konečně dostaly tam, kam směřovaly, kdežto muži přišli o svoji iluzi, že se bez nich nedá žít… (Nejšťastnější asi byli Adam a Eva, neboť ještě nevěděli, do čeho jdou, a hlavně jim nikdo neradil. Dnes jsou od toho kamarádi. Když poradí špatně, na koho se budete zlobit víc?)

Kdo je na tom nejhůř?

O vztazích se čím dál více přemýšlí, ale málokdo umí vypnout rozum a zkusit své štěstí „na blind“. Jaksi je to pořád nějaké zamotané. Seznamovací agentury se nechávají slyšet, že ženy chtějí úspěšného muže, který by je zabezpečil a ochránil, byl citlivý, ale ne zas až tak moc. Mužům prý stačí průměrná, ale osobitá partnerka – parťačka vhodná do nepohody s vlastním názorem a hlavou, která bude ochotná jim naslouchat. (Pozor, žádná dokonalost je nepřitahuje.)

Naproti tomu když si znovu přečtete tento odstavec, co uvidíte? Že muži musí být citliví a shovívaví vůči potřebám žen, ale neoblomní a tvrdí v ostatních záležitostech, a ženy by zase měly přijít na to, po čem muži touží a aspoň z části se postarat o jejich pohodlí. Takže vlastně nikdo s nikým neumí zacházet, a proto se na poli vztahů rojí tolik problémů. Nebo vy nemáte ten pocit? Aspoň že si obě pohlaví nemají co vyčítat, protože na tom jsou tak nějak stejně!

Ale schválně: Kdo to podle vás má opravdu těžší? Které pohlaví je na tom hůř? Napište nám své názory na info@prozeny.cz.

Načítám