Hlavní obsah

Je sperma opravdu dobré na pleť?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Účinky spermatu na pleť nejsou prokázanéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Má sperma vlastnosti vyživit kůži? Traduje se to... I když je mužské sémě žádané při točení lechtivých filmů, pleť už se ale na ně tak nadšeně netváří. Co je tedy vlastně pravdy na tom, že je prospěšné?

Článek

Sperma je dobré na pleť. Udělejte si z něj, milé dámy, masku. Tak to je přesně to, čemu se říká mýtus. Pornoherečky si mužské sémě sice v závěru filmu rozmazávají po obličeji a slastně ochutnávají, jako kdyby obsahovalo kaviár, avšak de facto k ničemu jinému než k oplodnění vajíčka dobré není. (Kromě toho mazání po těle, samozřejmě. Pro některé ženy je vrcholem uspokojení, když mohou ze svého partnera vyždímat každou kapku této lepkavé milostné tekutiny a roztírat si ji kamkoliv, kam dosáhnou jejich ruce.) Ale zpět ke složení. Chcete důkaz místo slibů? Seznamte se s vědeckými poznatky o rozboru ejakulátu!

Zásaditost krémového výměšku

Jelikož sperma původně patří do vaginy, je vybavené takovými látkami, aby v ní odolalo kyselému prostředí. Další příměsi ho zase drží pohromadě. To ale není všechno. Ejakulát obsahuje mnoho dalších látek, jež vyrobí samo tělo - kreatin, magnezium, sodík, kalcium, vitamin C, bílkoviny, fruktózu... Když se všechny látky jednotlivě rozeberou, vypadá to z hlediska péče o pleť příznivě. Např. každý přípravek na pupínky obsahuje zinek kvůli svým protizánětlivým účinkům. Sperma ho má taky, jenže jeho zásaditost je pověstná, což pro lehce kyselou pleť již tak dobré není. Zato je ale oproti slinám sterilnější.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Účinky spermatu na pleť nejsou prokázanéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Falus a jeho moc

Komplexně tedy žádné blahodárné účinky prokázané nejsou. Spíš se jedná o jakési vyzdvihnutí moci penisu podpořené přisouzením dalších supermocných ctností, než je „pouhé" oplodnění vajíčka. Již tak nějak od pradávna se věda snaží na sperma hodit další a další pozitivní skutečnosti. Proč by se třeba jinak někdo zabýval otázkou, zda se po ejakulátu tloustne či nikoliv? (Jen pro úplnost: Asi pět kalorií v jedné dávce díru do štíhlé linie opravdu neudělá. Leda že byste přibrala otěhotněním.)

Noční pleťová maska

A propos: Hodně žen si ani nedokáže představit, že by si na obličeji nechaly sperma působit. Nechuť k jakýmkoliv tělesným výměškům je přirozená, neboť případné infekce a nemoci z psychologického hlediska vytvářejí blok. Na druhou stranu existují i dámy, které si s potěšením po milování „vypůjčí" mlíčí svého partnera, nanesou na tvář a nechají přes noc působit. Údajně po smytí cítí, že mají vypnutou pleť. Jak je to možné? Může se jednat pouze o psychický dojem... Hlavně že jim tento dlouhodobý kontakt s mužským spermatem nevyvolává žádné alergické reakce. Potom je asi vše v pořádku.

Vyzkoušela jste někdy sperma jako masku? Co si myslíte o jeho účincích? Podělte se s námi o své zážitky na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám