Hlavní obsah

Jedny vlasy, pět super účesů

Foto: Mona Martinů

Čtenářce Lence se nejvíc líbil účes ze salonu X-Style BeautyFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také se vám stalo, že vám kadeřník vyfoukal takovou „helmu“, že jste se musela domů plížit se sklopenou hlavou? Představy o pěkném učesání máme holt každá jiné. Proto jsme oslovili pět špičkových kadeřníků a nechali naši čtenářku učesat podle jejich stylu. Žádné stříhání, barvení, jen denní účes, ve kterém můžete do práce i do víru (velko)města. Jste zvědavá na výsledek?

Článek

Nebojácnou ženu, která usedla do kadeřnického křesla, jsme opět našli mezi vámi, čtenářkami. Sympatická Lenka si tak ozkoušela pět různých úprav vlasů. Které se jí líbily nejvíc?

Salon Jarky Čechové, kadeřnice Jarka

Kadeřnice a majitelka salonu Jarka Čechová se Lence rozhodla vytvořit něžné ženské vlny. Vlasy nejdříve vyfoukala za pomoci kulatého kartáče a následně se pustila do vlnek, na které si vzala profesionální žehličku. „Jak udělat vlny žehličkou zajímá hodně klientek, musím ale říct, že to není tak snadné, jak to vypadá, a většinou jim to moc nejde. Chce to prostě cvik,“ směje se Jarka.

Foto: Mona Martinů

Účes Jarky ČechovéFoto: Mona Martinů

Co na to čtenářka:

„Účes byl krásně nadýchaný, moc se mi líbil. Jarka byla moc příjemná a dala mi i pár užitečných tipů. S takhle upravenými vlasy bych se nebála vyrazit opravdu kamkoli.“

Salon Toni and Guy, kadeřník Jakub

„Já bych to viděl na velký objem a lehce zvlněné konce. Udělám z tebe sexy kočku!“ řekl kadeřník Jakub, a jak slíbil, tak to i provedl. Pracoval jen s kulatým hřebem a s úpravou Lenčiných vlasů si doopravdy vyhrál. Ačkoli měl na tričku nešikovnou dvojici Pata a Mata, předvedl se jako velký profík.

Foto: Mona Martinů

Účes kadeřníka JakubaFoto: Mona Martinů

Co na to čtenářka:

„Účes byl opravdu úžasný, je hodně ležérní, jednoduchý, ale právě v tom je jeho krása. Jakub byl navíc hrozně milý a skvěle se s ním povídalo.“

Salon Joshua, kadeřnice Iva

Salon Joshua dodržel svou pověst originálního a tak trochu extravagantního salonu, když kadeřnice Iva Lence vytvořila několik tenkých copánků v kombinaci s lehce tupírovanými vlasy. Účes byl hodně náročný, ke kadeřnici Ivě se připojila její kolegyně a na Lence pracovaly obě dvě. Po upletení copánků jí vlasy ještě krepatily a tupírovaly.

Foto: Mona Martinů

Účes kadeřnice IvyFoto: Mona Martinů

Co na to čtenářka:

„Během česání a pletení copánků vypadal účes zajímavě, nicméně po rozpuštění a natupírování mi přišel hodně extravagantní. Pro někoho je to originální, ale já se v něm moc necítila. Každopádně tvořitelky byl hrozně sympatické, a i když to nebyl můj šálek kávy, jsem ráda, že jsem zkusila něco nového.“

Salon X-Style Beauty, kadeřnice Monika

Zvlněné vlasy Lence vytvořila i kadeřnice Monika. Foukala je přes kulatý kartáč, poté vlasy vyčesala z čela a sepnula je sponkami. Na temeni hlavy se tak vytvořil objem. Konce vlasů potom natočila žehličkou a ze sepnutých vlasů nechala vykukovat jeden pramínek.

Foto: Mona Martinů

Účes kadeřnice MonikyFoto: Mona Martinů

Co na to čtenářka:

„V tomhle kadeřnictví panovala doslova domácí atmosféra. Účes byl hodně romantický a hodil by se jak k džínům, tak i k šatům a skleničce dobrého pití. Kdybych měla bodovat, dala bych tuhle úpravu na první místo.“

Salon James Hair, kadeřník Honza

I Honza ze salonu James Hair vsadil na dokonalé vyfoukání. S Lenčinými vlasy si vyhrál, chtěl totiž dosáhnout maximálního objemu. Vyfénoval je přes kulatý kartáč a snažil se jim dodat objem už od kořínků. Pohrál si i s patkou, kterou načesal ke straně a lehce podtočil. Všechno zkrátka muselo být tip ťop.

Foto: Mona Martinů

Účes kadeřníka HonzyFoto: Mona Martinů

Co na to čtenářka:

„Mám jemné vlasy, které moc nedrží tvar, takže jsem byla ráda, když mi Honza vytvořil tenhle krásný objemný účes. Spíš než na běžný den se ale podle mě hodí na večerní akci.“

Chtěla byste mít některý z nich na hlavě? Napište nám do diskuse.

Reklama

Související témata:

Načítám