Hlavní obsah

Ještě lepší chlebíčky? Zkuste tyhle tři tipy!

Foto: Jakub Jurdič

Tři variace na ty nejlepší chlebíčky, po kterých se zapráší během minuty!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Jestli chcete dnes večer zazářit a připravit pro hosty ty nejlepší chlebíčky, určitě zkuste některý z dnešních tipů. Všechny jsou totiž skvělé!

Článek

Večer vás čeká úžasný večírek se spoustou vašich blízkých a dobrého jídla i pití? Připravte na něj luxusní chlebíčky, které ze stolu zmizí rychlostí blesku! Na své si dnes přijdou milovníci ryb, mořských plodů i masa. Neváhejte už ani minutu a pusťte se do přípravy lehkých chlebíčků s uzeným lososem, s krevetami nebo do pikantních toastů s roastbeefem!

Lososové s kapary

Na 10 chlebíčků potřebujete: 10 knäckebrotů, 80 g uzeného lososa, 5 velkých kapar, 150 g ricotty, 1 citron, pár snítek kopru

Foto: Jakub Jurdič

Vyraznou chuť uzeného lososa stačí doladit jemnou pomazánkouFoto: Jakub Jurdič

Postup: Tyhle chlebíčky jsou hrozně jednoduché, přesto věřte, že je návštěva bude milovat! Knäckebroty můžete nahradit klasickou vekou nebo jiným pečivem.

Knäckebroty namažte silnější vrstvou ricotty, uzeného lososa natrhejte na malé kousky a rovnoměrně ho rozložte na chlebíček. Citron rozdělte na půlku, jednu nakrájejte na malé trojúhelníky, druhou si nechte na závěr. Pokrájený citron položte na lososa, přidejte vždy půlku kapary a dozdobte snítkou kopru. Nakonec chlebíčky dochuťte šťávou z citronu a podávejte.

S krevetami a okurkou

Na 10 chlebíčků potřebujete:10 plátků tmavé veky, 2 lžíce žervé, 20 vyloupaných krevet, 1 salátovou okurku, stroužek česneku, 2 citrony, mleté chilli, lžíci olivového oleje

Foto: Jakub Jurdič

Krevety, chilli, česnek a citron? To nemůže dopadnout jinak než na jedničku!Foto: Jakub Jurdič

Postup:Citron dobře omyjte vroucí vodou a otřete nebo použijte bio citron. Na pánvi rozpalte olivový olej a dejte na něj zprudka opékat krevety. Hned k nim přidejte prolisovaný česnek a kůru a šťávu z jednoho citronu a opékejte, dokud krevety nebudou krásně dozlatova. Pak je dejte pryč z ohně a nechte vychladnout. Každý plátek veky potřete sýrem typu žervé, přidejte na něj několik kousků okurky (my je nakrájeli na hranolky) a dvě opečené krevety. Nakonec chlebíček ozdobte citronem a posypte trochou mletého chilli.

S hovězím masem a dijonskou pomazánkou

Na 10 chlebíčků potřebujete:10 plátků toastového chleba, 3 lžíce pomazánkového másla, 2 lžičky medu, 3 lžičky dijonské hořčice, 50 g rukoly, 200 g roastbeefu nebo hovězího masa v pepři

Foto: Jakub Jurdič

Pro milovníky masa a pikantních dobrot jsou tyhle chlebíčky jako dělané!Foto: Jakub Jurdič

Postup: Nejdříve si připravte pomazánku. V misce smíchejte pomazánkové máslo, med a 1 vrchovatou lžičku dijonské hořčice. Toasty nasucho opečte v topinkovači nebo na pánvi a potřete je slabou vrstvou pomazánky. Pak na chlebíčky navrstvěte hovězí maso, dejte na ně pár lístků rukoly a dozdobte hráškem dijonské hořčice. Tuhle pikantní dobrotu ocení především muži!

Jaké pohoštění připravujete pro návštěvu vy? Máte nějaké dobré tipy na poslední chvíli?

Reklama

Načítám