Hlavní obsah

Jídelníček podle horoskopu: Tyhle potraviny byste do něj měli zařadit!

Foto: Thinkstock

Také se držíte zásady, že dort snědený s radostí kila nepřidá? A tvrdí vám hvězdy totéž? Čtěte!Foto: Thinkstock

Reklama

Jídelníček podle horoskopu: Zjistěte, co vašemu znamení prospívá a co ne! Je něco, co byste měli oželet či naopak? Ptali jsme se hvězd i odborníků… Co radí právě vám?

Článek

Věřit tomu můžete, ale nemusíte. „Některá znamení mají v jídelníčku podobné shody,“ říká astroložka Klára Nachtigalová, která pro vás níže uvedený horoskop sestavila. Upozorňuje však, že stejná znamení mohou mít k výživě i odlišný přístup. Výživová poradkyně Aneta Procházková doplňuje: „Pokud chcete ve svém přístupu v jídle něco změnit, je zásadní se především zaměřit na sledování toho, co vám prospívá, sedne, dělá dobře a cítíte se fit.“ Třeba vás horoskop trochu nasměruje!

Beran (21. 3.–20. 4.)

Má tvrdou hlavu a přesvědčit ho o výhodách zdravých jídel bývá potíž. Minutková jídla jsou jeho top, stejně jako moučníky. S mírou by měl ale holdovat pizzám, těstovinám a jednoduchému cukru. Jinak hrozí nadváha a kardiovaskulární potíže.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Jídlo přímo miluje, dělá si jím radost, ale je to i jeho náplast na bolest. Proto opatrně se závislostí, mohl by si být sám sobě nebezpečný. Býk ale potřebuje mít sílu, takže pokud zůstane u steaků, tataráků a vyhne se smaženým a obalovaným masům, bude mít energii za dva.

Foto: thinsktock

Ne každému kus dobrého masa sedne a prospívá, Blížencům ale ano. Jak jste na tom vy?Foto: thinsktock

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Vyžívají se v různých kulinářských pokusech a vařit zkrátka umějí. Coby strávníci rádi mluví, takže při jídle musí být opatrní, aby jim nezaskočilo. Maso, ryby i zelenina jsou jejich přítelem. Opakem je tvrdý alkohol.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Bývá zvědavý a v kuchyni velmi šikovný. Z obyčejných potravin dokáže vykouzlit lahodnou dobrotu: dobře se mu vaří například ze špaldy, rýže parboiled, kořenové zeleniny, lilku, cukety, fazolí adzuki i klasických fazolí. Jeho tělo potřebuje jíst v klidu a nejlépe při rozmluvě s partnerem. Nesvědčí mu hotovky či jídla z fast foodu.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Rozhodně nemá v lásce zdravou výživu, naopak si potrpí na tučná jídla, včetně řízků či knedla-vepřa-zela a na pořádné maso – králíka či kachnu. Nepotřebuje však jíst večer, což jeho mlsotu vyrovnává. Pokud i tam poruší pravidla, mohl by mít potíže se žlučníkem. Všeho tedy s mírou!

Foto: thinkstock

Hranolky s kečupem, nebo salát? Udělejte si raději pečené brambory a k nim zvolte talíř se salátem. Pozor ale, Střelci by to se zeleninou neměli přehánětFoto: thinkstock

Panna (23. 8.–22. 9.)

Nemá vyhraněný styl jídla, které jí chutná. Je jí jedno, co jí, dokud nezačne mít zdravotní potíže. Pravidelnost stravy není její silnou stránkou, ale měla by – to chce změnu! Jí navíc méně, než by měla – další dobrý krok. Svědčí jí dostatek sacharidů, méně bílkovin. Může si tedy dovolit třeba těstoviny s menším množstvím masa, zapečené brambory se zeleninou, tortilly se sýrem... Obloukem by se ale měla vyhýbat koření!

Váhy (23. 9.–23. 10.)

I v jídle váhají ve všech směrech, ale nechají si poradit a vést se. Mají rády jídlo, které hezky vypadá a voní. Proto jim prospívá třeba sushi, steak s rozmarýnem, biftek s mořskou solí.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Labužník každým coulem. Opatrně však na noční hodiny u stolu nebo časté degustace vína, mohly by se velmi rychle odrazit ve zvětšení tělesných proporcí. Víc než maso mu svědčí ryby na přírodní způsob, pečené či grilované, mořské plody na různé způsoby a s mírou i sýry. Občasný jednodenní půst mu udělá dobře!

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Má rád jídla vonící dálkami. Svědčí mu jemně pikantní strava, neprospívá příliš mnoho zeleniny. Základ jídla by mělo být vždy maso, ať jde o ženu či muže. Opatrně na bílé pečivo, má tendence po něm nabírat kila. Neměl by se bát více zkoušet novinky a hledat si, co mu chutná.

Foto: thinkstock

Nejíst sám, ale naopak ve společnosti, nebo aspoň dvojici dělá dobře všem bez rozdílu znameníFoto: thinkstock

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Rád dbá na své zdraví, proto i v jídle potřebuje vyvážené a zdravé jídlo. Nepohrdne sice českou kuchyní, ale ví, že mu příliš nesvědčí. Co naopak ano, je méně sladkého, zato dostatečně velké porce, žádné salátové večeře. Bohužel i kvalitní víno, které má velmi rád, by neměl pít příliš často.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Jak ten se umí radovat z dobrého jídla! Nejenže ho rád vaří, ale především jí. Mezi Vodnáři je hodně těch, co nemají v oblibě maso. Zaměřit by se proto měli na jeho náhrady: z tofu, luštěnin, mléčných výrobků…, jinak by jim nedostatek bílkovin mohl způsobit zdravotní potíže. Tomuto znamení svědčí thajská či indická kuchyně, určitě ne česká.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Rády v jídle experimentují, i když někdy jen slovně. Každopádně nemají problém s metabolismem, takže si nemusí příliš dávat pozor na to, co a kdy jedí. Chutnají jim kvalitní věci, proto nepohrdají bio stravou, ale neodmítnou ani klasickou českou kuchyni. Pozor by si měly dát na alkohol, ten jim hodně bere energii.

Co svědčí vám?

Reklama

Načítám