Hlavní obsah
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Co si takhle odpoledne trochu osladit život? Ochutnejte vynikající lívanečky ozvláštněné jogurtem. Jsou neuvěřitelně jemné, nevěříte?

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 kelímky bílého jogurtu
    7
  • 8 vrchovatých lžic polohrubé mouky
    1
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce oleje
Přeliv
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 100 g malin
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vejce oddělte, žloutky smíchejte s jogurtem a moukou, dobře promíchejte, aby se těsto spojilo. Bílky ušlehejte dotuha s cukrem a špetkou soli. Do jogurtového těsta vmíchejte opatrně asi třetinu bílků a potom i zbylé bílky. Na středně rozpálené pánvi smažte lívanečky dozlatova.

02.

Maliny rozmačkejte s cukrem a přiveďte k varu, zlehka povařte, aby pustily šťávu. Ještě teplou omáčkou přelijte lívanečky.

Související témata:

Načítám