Hlavní obsah

K čemu vlastně slouží aviváž a jaké jsou teď trendy v sušení

Foto: Jason Briscoe, Unsplash.com

Sušení prádlaFoto: Jason Briscoe, Unsplash.com

Aviváž na prádlo používá velká část z nás, ale mnozí si neuvědomují všechny funkce, kvůli kterým ji vlastně při praní přidáváme. Mnozí z nás ani netuší, že i u aviváží lze pozorovat určité trendy, kterými se ubírají. Jaké to jsou a které novinky byste měli začít hledat v regálech nákupních center?

Článek

Funkce změkčení byla vlastně tou primární, proč se aviváže do prádla začaly před několika desetiletími přidávat. Od té doby udělaly obrovský pokrok i tkaniny, takže tento benefit aviváže oceníte při praní a především následném žehlení bavlněného nebo džínového oblečení, osušek nebo povlečení.

Vůně… a svěžest

Vůně hrají v našich životech velmi důležitou roli. I proto je čich jedním z našich nejdůležitějších smyslů. Po čichu poznáme třeba vhodnost potravin i životního partnera. Když nám někdo nebo něco nevoní, instinkt a smysly nám zkrátka radí se těmto věcem vyhnout. To, co naopak voní příjemně, vyhledáváme. Pocit svěžesti a čistoty je důležitý pro naši pohodu a pozitivní naladění. Když jsme obklopeni krásnou svěží vůní, zaplaví nás chuť a energie do nového dne.

Svěžest prádla, jako by schnulo venku

Máte rádi vůni čerstvého vzduchu, slunce nebo rozkvetlých květin? Myslíte si, že této jedinečné vůně lze dosáhnout pouze sušením venku v něžném vánku a mírném slunci? Pro mnoho lidí je vůně venku usušeného prádla nejvyšším standardem svěžesti a ujištěním se o čistotě oblečení. Lenor našel řešení pro ty, kteří nemohou rušit venku a přišel s novou aviváží Lenor Fresh Air Effect, díky které vaše prádlo bude vonět tak, jako by uschnulo na čerstvém vzduchu. Aviváž je vybavena speciální technologií, která napodobuje tento jedinečný vonný efekt přímo na vašem oblečení.

Foto: Lenor

Nový Lenor Fresh Air Effect seženete ve 3 variantáchFoto: Lenor

Jak sušit prádlo, aby bylo dokonale svěží?

Už od počátku se lidstvo zamýšlelo nad tím, jak své oblečení efektivně vyprat a dodat mu svěžest. Zjistili, že nejhezčí vůni získá prádlo ze sušení na slunci a čerstvém vzduchu. Ačkoliv je venkovní sušení stále velmi oblíbené, ne vždy je pro naše oblečení vhodné. Pokud sušíte své prádlo venku ve znečištěném městě, poblíž rušných silnic či továren produkujících zplodiny, vaše prádlo namísto svěží vůně nasaje nepříjemné pachy a může se také ušpinit. Venkovnímu sušení nepřeje ani deštivé či mrazivé počasí a silné slunce. Z toho důvodu je mnohdy lepším řešením sušit prádlo doma na sušáku nebo v sušičce. V sušičce sušte jen takové prádlo, které je k tomu určené – jinak riskujete poškození jemných tkanin.

I vnitřní sušení však v současnosti může vašemu prádlu propůjčit vůni čerstvého vánku a jemný dotek slunce – nové a koncentrované aviváže Lenor Fresh Air Effect se o to postarají, i když je zrovna venku nevlídno a nejsou k venkovnímu sušení ideální podmínky. Vybrat si můžete ze tří různých vůní – Fresh Wind, Pink Blossom a Summer Day.

Reklama

Načítám