Hlavní obsah
3,2
(31)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kachnu je v našich zemích zvykem péct se solí a kmínem, maximálně s jablky nebo pomeranči. Kachní maso je ale skvělé i na minutkovou úpravu, jakou jsou i tyhle špízy s exotickým kořením a červenou cibulí. Nebudete litovat!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kachních prsou
  • 2 lžičky koření pěti vůní
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička chilli
  • 1,5 ks červené cibule
Článek

Postup

01.

Kachní prsa podle potřeby vykostěte, kůži na nich ale nechte. Pak je nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm, z jednoho prsa bude osm kousků, na jednu porci vychází dva špízy. 

02.

V míse smíchejte koření pěti vůní (přímo takto se jmenuje kořenicí směs, voní krásně po badyánu), sůl a chilli – jeho množství si upravte podle svých preferencí. Kostky kachního masa ve směsi obalte.

03.

Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli oloupejte, přepulte a poloviny ještě rozčtvrťte – výsledek je osm kousků cibule. Na špejle nebo špízové jehly střídavě napíchejte připravené maso a cibuli.

04.

Špízy nasucho (maso pustí dostatek omastku samo) opečte na pánvi ze všech stran dozlatova, z každé strany minutu až dvě. Poté pánev s opečenými špízy přesuňte do vyhřáté trouby a nechte asi 10 minut dojít. Jako příloha se hodí třeba bílý chléb.

Milujete kachnu tak jako my? Dopřejte si ji i třeba v netradičně pojatých špagetách carbonara s kachním masem nebo jako minutku se švestkovou omáčkou.

Reklama

Načítám