Hlavní obsah
3,4
(87)
Foto: MariaKovaleva, Shutterstock.com

Foto: MariaKovaleva, Shutterstock.com

Aktualizováno

Rakousko dodnes ve své národní kuchyni těží ze staleté císařské historie. Mezi největší kulinární klasiky téhle alpské země patří kaiserschmarrn, tedy císařský trhanec, oblíbené jídlo císaře Franze Josefa. Připravte si ho s námi i vy.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks vejce
  • 400 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 75 g rozinek namočených v rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 75 g másla
  • 4 lžíce skořicového cukru
Článek

Postup

01.

Vaječné žloutky prošlehejte s mlékem, přidejte mouku, vanilkový cukr a citronovou kůru. Bílky vyšlehejte s cukrem krupice do tuhého sněhu a vmíchejte do žloutkového těsta. Troubu zapněte na 180 °C.

02.

V pekáčku (nebo pánvi, kterou lze dát do trouby) rozehřejte 2 lžíce másla. Nalijte těsto a posypte rozinkami namočenými v rumu. Nechte asi 2 minuty těsto zespodu zatáhnout – dokud není spodní strana zlatavá. Pak obraťte a vložte na 6–8 minut do trouby.

03.

Hotovou „palačinku“ natrhejte na kousky a podávejte posypanou skořicovým cukrem a zalitou rozpuštěným zbytkem másla.

Ochutnáte tuhle rakouskou specialitu?

Reklama

Související témata:

Načítám