Hlavní obsah
3,6
(12)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Palačinky má rád každý – bez výjimek. A co teprve, když naskládáte hromadu palačinek do tvaru dortu a každou vrstvu namažete nejlahodnějším smetanovým krémem? Hotová slast!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 3 hrnky mléka
  • 3 ks vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
Krém
  • 250 g ricotty
  • 100 g mléčné čokolády
  • 200 g crème fraîche
  • 80 g cukru moučka
Na ozdobu
  • 50 g mléčné čokolády
  • 10 ks mochyně
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte oba druhy mouky, vajíčka, mléko a sůl a míchejte, dokud vám nevznikne tekutější těsto bez hrudek. Klidně můžete použít i metlu nebo elektrický šlehač.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Na pánev dejte rozpálit minimální množství oleje, stačí ho opravdu jen trochu kápnout a mašlovačkou nebo kuchyňskou utěrkou rozetřít po pánvi. Na prostředek pánve vlijte těsto a pomocí pánve jej rozprostřete do stran. Palačinky se snažte dělat co nejslabší. Z každé strany stačí smažit asi minutu.

03.

Když spotřebujete těsto a budete mít palačinky hotové, můžete se pustit do krému. 100 g čokolády rozpusťte ve vodní lázni, vmíchejte crème fraîche, moučkový cukr a ricottu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Hotový krém natírejte na vychladlé palačinky a vrstvěte je na sebe.

05.

Na poslední palačinku dejte rozpuštěnou čokoládu a ovoce. My jsme použili physalis, ale volba je jen na vás. Před podáváním dejte alespoň na dvě hodiny uležet do lednice.

Reklama

Související témata:

Načítám