Hlavní obsah

Kakaové cupcakes se sněhovou čepicí

Hodnocení:
(3)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Sněhové dezerty mají hned několik výhod: na povrchu krásně křupou, na jazyku se přímo rozplývají, a ještě vám většinou zbudou žloutky na lahodný krém, kterým je můžete doplnit. Ochutnejte kakaové cupcakes!

Ingredience pro:
12 cupcake
Na těsto
  • 100 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 40 g holandského kakaa
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 220 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 250 ml mléka
Na dokončení
  • kyselejší marmeláda
  • 4 bílky
  • 200 g cukru krupice
Článek

Postup

Krok 1: Změklé máslo prošlehejte s cukrem a kakaem, vmíchejte vejce a vanilku a přidejte mouku smíchanou s jedlou sodou a solí. Zřeďte mlékem a těsto rozdělte do muffinových košíčků, mělo by sahat do 2/3 výšky. Pečte asi 20 minut při 180 °C.

Krok 2: Bílky s cukrem za stálého šlehání metličkou zahřejte ve vodní lázni na 60 °C a poté ušlehejte dotuha. Z vychladlých koláčků uřízněte špičku, kousek těsta zevnitř vykrojte (a snězte :-)), naplňte lžičkou marmelády nebo citronového krému, přiklopte „pokličkou“ a ozdobte sněhem. Cupcakes dejte na chvilku opéct pod gril, aby špičky sněhu zezlátly.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama