Hlavní obsah

Gott se vrací do klukovských let!

Foto: Supraphon

Karel Gott nestárneFoto: Supraphon

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ráda vzpomínáte na „staré časy"? Milujete mužný a plný hlas Českého slavíka? Karel Gott sice každý rok při vyhlašování pěveckých cen své prvenství „opravdu" nečeká, ale na davy svých příznivců zejména ženského pohlaví nezapomíná už řadu let a i letos se hlásí o slovo!

Článek

Karel Gott dokazuje, že mu to stále dobře zpívá a že rozhodně s dechem (s úctou k jeho věku) rozhodně nemá problém. A protože opakování je matkou moudrosti, na hudební stánky se netrpělivě tlačí nejnovější trojcédéčko vydané u příležitosti jeho 70 narozenin, které rekapituluje úžasnou pěveckou kariéru jednoho z našich největších umělců.

Těšte se na novinky

Pod názvem Když jsem já byl tenkrát kluk najdete 70 hitů z let 1964 až do současnosti. A nebyl by to Karel Gott, aby nepřinesl posluchačskému uchu něco nového. Tak předně - tenhle výběr je unikátní v tom, že se zde spojila tři vydavatelství, Supraphon, Universal a GoJa. Znamená to, že tentokrát nezůstanete ochuzené o žádné hity vzniklé na zpěvákově slavné cestě. Výběr se liší i tím, že na rozdíl od těch předchozích obsahuje i píseň Když jsem já byl tenkrát kluk, kterou dříve zahraniční vydavatel nepovolil. Stejně jako ještě nikdy nevyšel duet s Lucií Bílou Krása (původně nazpívaná Céline Dion) a píseň od Vaša Patejdla a Kamila Peteraje Volnost.

Zaostřeno na duety

Co se týče duetů, tenhle „hitový výběr" rozhodně nezůstává pozadu. Připomenout si můžete např. ojedinělý hlas Evy Pilarové, mrazivé oktávy Marcely Holanové, energií nabité výšky Heleny Vondráčkové nebo operou laděný zpěv Evy Urbanové. Příznivkyně Franka Sinatry jistě potěší evergreen Dobré roky to jsou (It Was A Very Good Year), kterou výmluvně otextoval Pavel Vrba. Jestliže vám nestačí jen Karla Gotta slyšet, ale chcete se pokochat i jeho šarmem, udělá vám jistě radost i obsáhlý fotografický booklet.

Příjemný poslech!

Reklama

Související témata:

Načítám