Hlavní obsah

Katka přibrala 20 kilo, za půl roku je shodila!

Foto: Thinkstock

Zima si umí s kily pěkně pohrát (ilustrační foto)Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima nikomu na pěkné postavě nepřidá. Co většině z nás přidá, jsou právě kila navíc. Své o tom ví Kateřina (29), která loni v této době přibrala 17 kilo. Ale rozhodla se je shodit. A? Povedlo se!

Článek

Když už jí maminka řekla, že je tlustá a kamarád se zeptal, zda nemá potíže se štítnou žlázou, brala to jako varovný signál. „Sama jsem se tak nevnímala. Měla jsem hezká pevná prsa, a to, že jsem si kupovala skoro poslední velikost džínů, mě nijak netrápilo,“ vypráví asistentka prodeje vysoká 173 centimetrů, která měla ještě v srpnu 87 kilo. „Vždycky jsem se uklidnila myšlenkou, že chlapům se líbí i baculky.“

Když mně vážně chutná

Katka věděla, že se přejídá. Ale dobré jídlo jí zkrátka chutnalo a nechtěla se ho vzdát. I když se rozhodla zhubnout: „Začala jsem cvičením. Myslela jsem si, že to bude stačit, když budu makat,“ popisuje Kateřina. Jenže výsledky se nedostavovaly. „Proto jsem se domluvila s osobním trenérem Jardou Lucem z fitness centra na Zličíně, a ten se mnou začal cvičit,“ popisuje své kroky za štíhlejší postavou.

Málo ano, ale vydržte déle

Jako malá Kateřina sice hodně sportovala: běžky, koně, tancování a podobně, ale pak se jí pravidelný pohyb ze života vytratil. „Byly to jen takové nárazovky, kdy tři měsíce chodíte občas cvičit, ono se nic neděje, tak se na to zase vybodnete,“ říká. Tentokrát to ale do téhle fáze dojít nenechala. A začala opravdu makat. „Ze začátku jsem chodila dvakrát týdně na osobní trénink a jednou sama na pás, kde jsem hodinu šla svižnou chůzí,“ popisuje blondýnka.

Foto: archiv

Katka si nepřála zveřejnit svou tvář, proto jsou její fotky v obličeji rozmazanéFoto: archiv

Tip redakce: Svižnou chůzi můžete nahradit i vedenou lekcí na pásu, o níž jsme natočili video Alpinning vám nedovolí ztloustnout.

S jídlem ruku v ruce

Naštěstí zdravému hubnutí vévodí i pravidelný přísun jídla, a nikoli hlad. „Jím 6–7x denně malé porce, takže už žádné přejídání. Přestala jsem jíst zbytečné a nezdravé věci – smažené, tučné, sladké.“ A dá se to v pohodě zvládnout. Jak? „Snídám vždycky! Nedovedu si představit, že bych měla vyrazit něco dělat s prázdným žaludkem. Pak svačina, většinou ovoce, oběd, pak dvě sváči, večeře a někdy i druhá večeře – když ponocuju nebo se dlouho učím,“ popisuje a dodává, že jí pomáhá nutriční poradkyně Kristýna Kalinová. „Ví snad úplně všechno. A hlavně má výborné tipy, jak co uvařit.“

Tip redakce:Zkuste naš hubnoucí jídelníček s odlehčenými recepty i vy.

Změny musely být

Katka ale kromě úpravy jídelníčku a poctivé práce v tělocvičně změnila ještě další věci. „Přestala jsem chodit ,pařit'. Pochopitelně ne úplně, občas někam zajdu. Ale už to není tak často. Nepiju tvrdý alkohol a víno si taky nedávám tolik jako předtím,“ prozrazuje. Kamarádi ji obdivují, že má silnou vůli. A maminka? „Myslela si, že jsem se zbláznila, když jsem na Štědrý den šla cvičit. Místo smaženého kapra jsem si dala grilovaného lososa s bramborem a nedopila jsem ani skleničku dezertního vína. Roky před tím jsem s přehledem vypila celou lahev,“ směje se.

Cvičit šestkrát týdně?

Možná jste při řádcích o pravidelném pohybu protočili oči v sloup. Ale nemusíte být hned sportovkyně roku. „Chce to začít pomalu, nejdřív dva- až třikrát týdně. Až časem přidávat,“ radí Kateřina. Podle ní také není dobré dělat pořád totéž. „Chodím cvičit se dvěma trenéry, každý cvičí trochu jinak, takže to není nuda. I proto chodím ještě plavat.“

Jak na krize, když vám to nejde?

„To vám neporadím. Já jsem krizi neměla,“ přiznává Kateřina. „Prostě jsem si řekla, že to chci a že všem vytřu zrak! A s pozitivním myšlením fakt šla kila dolů. Navíc mě to hrozně bavilo i baví. Jedla jsem vlastně věci, co mi dělaly dobře, nebylo mi po nich těžko, a když vidíte výsledky, nemáte na čokoládu ani hranolky takovou chuť. Navíc dřete-li ve fitku, je vám líto to zničit nějakým pitomým hamburgrem,“ rezolutně říká Katka.

Pěkný zadek? Díky!

Dnes má o dvacet kilo méně, tedy 67 při výšce 173 centimetrů. Co jí to přineslo pozitivního? „Přestaly mě bolet kyčle a doufám, že se zlepší i kolena. Mám daleko větší výběr oblečení, už se těším, až si koupím kraťasy. No a pochopitelně jsem daleko atraktivnější pro chlapy, a to je opravdu moc příjemné! Můžete odolat krásnému muži, když vám řekne, že máte hezký zadek?“

Kateřině se její snaha vyplatila. A jen potvrdila známou pravdu, že když něco opravdu chcete, tak to dokážete. Co myslíte?

Reklama

Související témata:

Načítám