Hlavní obsah

Káva, nabíječka, kabelka? Tyhle zlepšováky do auta se vám budou hodit!

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Jste-li majitelem auta, víte, že i zdánlivé maličkosti mohou zpříjemnit jízdu. Máme pár tipů, které buďto sami bleskurychle vyrobíte, nebo se vám budou hodit při péči o auto. Třeba vás některé zaujmou.

Článek

Záležitosti kolem aut bývají už samy o sobě „vyladěné“. Vždyť týmy designérů na detailech tráví hodiny… Ale znáte to, i ty nejdokonalejší věci se vždycky dají posunout, byť třeba jen o píď. Nejsou to žádné objevy Ameriky, spíš nápady, které nestojí skoro nic a mohou přinést užitek.

Telefon v autě

Je sice zakázáno aktivní používání mobilu za jízdy, ale to neznamená, že ho máte schovaný v tašce. Často právě v autě nabíjíte baterii a kabel při tom doslova vlaje kolem palubní desky. Může se stát, že se vám zamotá kolem ruky, právě když řadíte... a přitom stačí tak málo.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Středovou část kabelu namotejte kolem obyčejné tužky a vytvořte spirálu. Konce šňůry, zhruba v délce 10 cm, nechte volné.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Obyčejný fén nastavte na nejvyšší teplotu. Jednou rukou držte okraj spirály na tužce a druhou ji fénujte z co nejkratší vzdálenosti, ale pozor, ať se nespálíte horkým vzduchem! Postupně foukejte ze všech stran, stačí dvě minuty. Nechte kabel vychladnout a… vida! K mobilu najednou vede pěkně stočená telefonní šňůra jako ze starých aparátů. Nic kolem středového panelu nepřekáží a vy jste v klidu.

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Když už jsme u telefonu, stojí za zmínku snad nejsnazší uchycení mobilu na palubní desku na světě. Pravda, není to žádná designová lahůdka, někteří by se možná ušklíbli, ale když máte půjčené auto nebo zkrátka potřebujete občas vidět na displej mobilu a nevyplatí se vám kupovat drahý držák, použijte gumičku.

A v tomto videu najdete ještě jeden tip na držák telefonu a super levnou vůni

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Provlékněte obyčejnou gumičku do vlasů mřížkou klimatizace a klíčem nebo něčím podobným zachyťte druhý konec. Vzniklými dvěma smyčkami provlékněte telefon.

Držáky na pití

Kupujete si na cestu kávu? A už se vám někdy rozlila v držáku u řadicí páky? Pak asi víte, jak nepříjemné je mytí zaschlých tekutin v kulatých prohlubních. Vyzrajete na to jednoduše: vystelte držák starou silikonovou miskou na muffiny. Snadno se vyndá a vymyje, dokonce i mince na parkování se z ní loví mnohem lépe.

Pokud cestujete s dětmi, pak oceníte vychytávky, aby nebyly znuděné a hladové

Parkování v garáži

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Můžete si pořídit laserové pomůcky, které vám ukážou, kde v garáži zastavit, aby bylo auto na správném místě, ale proč utrácet, když si můžete vyrobit vlastní pomůcku? Budete potřebovat pingpongový nebo jakýkoli lehký plastový míček (stejnou službu udělá i zmuchlaný papír obalený izolepou, ale není tak hezký…), který pověsíte na provázek a upevníte ke stropu garáže.

Nejprve si zaparkujte na optimální místo. Míček zavěste nad přední sklo tak, aby se ho lehce dotýkal, zevnitř si nesmazatelným fixem poznačte místo dotyku. Při zajíždění do garáže, sledujte míček, a až se dotkne, jste na místě.

Zase ty skvrny

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jídlo a pití do auta patří, zvlášť na dlouhé cesty, ale ty následky! Můžete nejdříve zkusit prostředek na čištění koberců, ale v misce ho zřeďte – do jedné deci vody dejte zhruba lžíci přípravku. Vytvořenou pěnu se snažte co nejvíce vetřít do skvrny, nechat zaschnout a vyluxovat.

Na úporné fleky zkuste smíchat: deci bublinkové vody, čtyři lžíce mycího prostředku a stejné množství octa. Směsí čistěte skvrnu pomocí kartáčku, po zaschnutí vyluxujte. Při větších skvrnách může ocet být cítit v interiéru, ale nebojte se, odér zmizí během několika hodin.

Důmyslný věšák

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Dámská kabelka se někdy chová jako živá – zabrzdíte, a už leží na podlaze. „Přišpendlete“ ji. Kolem paty hlavové opěrky spolujezdce upevněte kroužek gumy, provázku nebo, jako my, suchého zipu. Na ten pak navlékněte karabinu a máte hotovo. Kabelku nasunete do karabiny, a když si bude chtít nasednout spolujezdec, vmžiku ji přetáhnete dozadu.

Reklama

Načítám