Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Rychlá a jednoduchá buchta na plech potěší každou hospodyňku a následně i strávníky! Cukr můžete podle chuti trochu ubrat.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 hrnky polohrubé mouky
    1
  • 2 hrnky cukru krupice
  • 2 hrnky kefíru
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mouku smíchejte s krupicovým a vanilkovým cukrem, kakaem a jedlou sodou, přilijte kefír a olej a zamíchejte. 

02.

Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečicím papírem) a v předehřáté troubě upečte. 

03.

Po vychladnutí můžete moučník rozkrojit a promazat marmeládou, polít čokoládovou polevou a posypat kokosem nebo ozdobit šlehačkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie19 469,23 kJ
Bílkoviny70,31 g
Tuky133,26 g
Sacharidy780,79 g
Sůl0,58 g
SAFA22,79 g
Vláknina18,77 g
Cukry453,41 g

Načítám