Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Barevné kokosové řezy jsou složené z vrstvy piškotu, kakaové hmoty a kokosového krému a povrch je přelitý rozpuštěnou čokoládovou polevou.

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 5 ks žloutků
    3
  • 5 lžic cukru moučka
  • 5 lžic polohrubé mouky
    1
  • 5 lžic vody
  • 5 ks bílku
    3
  • 1 balení dětských piškotů
    1
    3
  • 1 lžička rumu
  • 4 lžíce kakaa
  • 250 g másla
    7
  • 1 ks čokoládové polevy
Krém
  • 1 hrnek kokosu
  • 200 ml mléka
    7
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 250 g másla
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Upečte piškot. Vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte vodu, pak mouku, nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem  a upečte dorůžova.  

02.

Dětské piškoty rozmixujte nebo rozdrťte válečkem v pevném plastovém sáčku. Spařte je horkou vodou, přidejte podle chuti trochu rumu a cukr a po vychladnutí kakao.  Nakonec rozmíchejte s kostkou rozehřátého másla a hmotu rozetřete na piškot.

03.

Kokos spařte vroucím mlékem, přidejte cukr podle chuti a kostku změklého másla, vyšlehejte a rozetřete na kakaovou vrstvu. Po vychladnutí polijte čokoládovou polevou a nechte ji ztuhnout.

Načítám