Hlavní obsah

Kolik ženy stojí péče o jejich klín?

Foto: thinkstock

Zamyslely jste se někdy nad tím, na kolik peněz vyjde váš klín?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejspíš máte přehled, kolik peněz utratíte za kosmetiku, oblečení, kadeřníka a podobné záležitosti. Zamyslely jste se ale někdy nad tím, na kolik vyjde váš klín? My to zkusili spočítat. Je to samozřejmě jen hrubý odhad, ale můžeme říci, že jde o částku, za kterou lze pořídit jedno slušné, pravda nijak luxusní, auto!

Článek

Každá žena je jiná, má v oblibě jinou značku hygienických potřeb, vyhovuje jí jiný typ antikoncepce, ale určitou představu o tom, na kolik tyhle věci přijdou, si vytvořit lze. Pokud budeme brát v úvahu průměrné či spíše nižší ceny potřeb, bez kterých se žena jednoduše neobejde, vychází roční „provoz vaginy“ na 6820 korun. Pokud se zaměříte pouze na období, kdy je žena v plodném věku, což je zhruba 38 let (od 12 do 50 let), dostaneme se na částku kolem 259 160 korun! A tohle je podrobný výpis toho, za co ženy jen proto, že jsou ženy, utrácejí.

Antikoncepce – asi 2000 korun ročně

Luxusu v podobě hormonální antikoncepce si dnes užívá velká část žen. Něco to ale samozřejmě stojí. Cena nejlevnějších „zázračných“ pilulek se pohybuje kolem dvou set korun na tři měsíce, ale existují i druhy, jejichž cena přesahuje i tisíc korun na čtvrt roku. A co si budeme povídat, tady se vyplatí poslechnout lékaře a zbytečně nešetřit. Zvolme tedy jakýsi zlatý střed – pět set korun na tři měsíce.

Tip redakce:Řada žen používá hormonální antikoncpeci také ke zmírnění příznaků premenstruačního syndromu. Co to je a jak moc dokáže ženy potrápit, se dočtete z de.

Menstruace – asi 1440 korun ročně

Zdravá žena menstruuje každý měsíc zhruba tři až pět dní. Za tu dobu spotřebuje asi deset menstruačních vložek, tedy jeden balíček. Jeho cena se u běžných značek pohybuje kolem čtyřiceti korun. K tomu ale připočítejte jedno větší balení tamponů, které vychází tak na padesát korun. Když to sečtete, ročně za vložky a tampony průměrná žena utratí tak 1080 korun.

Drtivá část žen se také neobejde bez slipových vložek. Jedno balení stojí asi třicet korun. Pokud si vystačíte s jedním balením měsíčně, je to dalších 360 korun ročně.

Prohlídky u lékaře – asi 1000 korun ročně

Pravidelné gynekologické prohlídky by měly být pro každou ženu samozřejmostí. Doporučují se alespoň jednou za rok, což také odpovídá tomu, co hradí zdravotní pojišťovny. Tohle by tedy ženy nemělo žádné peníze stát, ovšem běžná praxe gynekologických ordinací minimálně ve větších městech je taková, že od svých pacientek vybírají takzvaný sponzorský příspěvek. Ten se většinou pohybuje kolem jednoho tisíce korun a vzhledem k tomu, že snad každá žena by za dobrého gynekologa dala cokoli, málokterá to odmítne zaplatit.

Foto: thinkstock

Nic není zadarmo, tedy ani vaše vaginaFoto: thinkstock

Tip redakce:Myslete nejen na své zdraví, ale nezapomeňte ani na své dospívající dcery. Právě pro ně je určeno Očkování proti rakovině děložního čípku.

Hladký klín – asi 740 korun ročně

Jen málokterá žena se dnes neholí. Nás ale v tuto chvíli nezajímají nohy ani podpaží, pouze klín. Zapomeňte na různé drahé techniky, odstranění chloupků laserem a podobně, počítejte s tím, že průměrná žena si holí oblast bikin standardním způsobem, a to zhruba jednou za tři dny.

Běžný gel na holení stojí něco kolem 130 korun, a pokud s ním nebudete zbytečně plýtvat, měly by vám stačit dva na rok. Holítko, které používá velká část žen, stojí zhruba 250 korun, ale jde samozřejmě o počáteční investici, do našich výpočtů ho tedy zahrnovat nebudeme. Co ale nelze vynechat, jsou náhradní hlavice, balení, kde jsou čtyři kusy, stojí 240 korun. Budete-li hodně optimistické a budete počítat skutečně jen s úpravou oblasti bikin, měly byste si vystačit se dvěma baleními za rok.

Prevence či léčba mykóz – asi 800 korun ročně

Jsou ženy, které na mykózy trpí jen výjimečně, jiné je řeší nepříjemně často. Proto řada žen používá speciální mýdlo na intimní partie, které v pochvě udržuje přirozené prostředí. To nejobyčejnější stojí zhruba sto korun a mělo by vám vystačit tak na čtvrt roku, tedy jde o 400 korun ročně.

Občas ale stejně tušíte, že by se nějaký ten problém mohl objevit, protože jste se například koupaly v nepříliš důvěryhodném bazénu nebo jste si zapomněly převléct mokré plavky a podobně. Hodně žen v takovém případě spěchá do lékárny pro nějaký preventivní dezinfekční přípravek. Ten stojí zhruba 250 korun a minimálně v létě, kdy je riziko mykóz vyšší, si ho spousta žen alespoň jednou zakoupí.

Ale bohužel ani tohle leckdy nestačí a nějaký ten zánět pochvy se prostě objeví. Cena jedné léčby vychází zhruba na 150 korun. Opotimistický předpoklad je, že tohle budete muset řešit skutečně jen jednou za rok.

Foto: thinkstock

Jen si třeba spočítejte, jak často si oblast bikin holíte. Jen za náhradní hlavice do holítka utratíte pěknou sumuFoto: thinkstock

Toaletní papír – asi 840 korun ročně

Toaletní papír samozřejmě používají i muži, ale rozhodně ne tak často jako ženy. Ty ho potřebují v podstatě pokaždé, když jdou na záchod. Bez nadsázky lze říci, že ho ženy spotřebují dvakrát tolik co muži. Pokud tedy odhadem průměrný muž spotřebuje jednu roli týdně, žena potřebuje dvě. To je tedy jedno balení s osmi rolemi měsíčně. Pokud budete počítat, že takové balení stojí zhruba sedmdesát korun, vychází to na 840 korun ročně.

Výjimečné výdaje

V určitých obdobích života, například v době těhotenství či ve chvíli, kdy se o dítě snažíte, samozřejmě na řadě věcí ušetříte. Nebudou vás trápit výdaje za antikoncepci, vložky či tampony. Ovšem v průběhu života ženy se objeví také řada nečekaných výdajů spojených s vaginou, takže výsledná suma se nakonec nijak extrémně nemění.

  • Kondomy – nestačí se chránit před nechtěným těhotenstvím, ale samozřejmě i před pohlavně přenosnými nemocemi. Od toho tu jsou kondomy. Nepsaným pravidlem samozřejmě je, že by to měla být starost mužů, ale znáte to. Je stejně lepší jich pár přece jen mít u sebe.
  • Prášky proti bolesti – menstruace znamená pro mnoho žen také velké bolesti břicha, hlavy, nadýmání a podobně. Jen těžko lze spočítat, na kolik vás vyjdou běžné léky proti bolesti, kterými tyto nepříjemnosti tlumíte, ale nějaké peníze to jistě jsou.
  • Těhotenský test – ať už se děsíte, že byste mohly být těhotné, nebo se naopak modlíte, abyste byly, první způsob, jak zjistit, na čem jste, je těhotenský test. Nejlevnější stojí pár desítek korun, ale jsou i ty, jejichž cena je výrazně vyšší. Kolik jich za život žena spotřebuje, lze ale jen těžko odhadnout.
  • Přípravky na zmírnění příznaků klimakteria – je to pro ženu poměrně náročné období, a to jak psychicky, tak i fyzicky. Právě na fyzické obtíže už existuje řada léků, ale i ty samozřejmě něco stojí.

Tak co tomu říkáte? Za to štěstí být žena to ale stejně stojí, nemyslíte?

Reklama

Načítám