Hlavní obsah

Bez úsměvu není sebevědomí

Foto: archiv Svět rovnátek

Jak budou zuby nakonec vypadat, se pacient dozví již před zahájením léčby z počítačové simulaceFoto: archiv Svět rovnátek

I když trend „holky z plakátu“ ustupuje a společnost si uvědomuje, že každý může mít jiný vkus, vzhled je velmi důležitý. Spíše než trendy oblečení a účes by nás mělo zajímat, jestli vypadáme zdravě, dokážeme se usmívat a působit pozitivně. Zdravé sebevědomí je totiž víc cool než značkový kabát.

Článek

Dříve než vyrazíte do obchodu, ujasněte si, co vám brání cítit se dobře. Jestli není lepší investovat do zdravých zubů než do luxusní rtěnky.

Zuby a sebevědomí

Křivé zuby na sebevědomí nepřidají. Dají se sice schovat, což znamená, že se člověk přestane smát a mluvit na veřejnosti, ale to není řešení. Ke zdravotním neduhům, které křivý chrup způsobuje – ať už jde o větší kazivost zubů, záněty dásní, nebo zápach z úst –, se časem přidá nízké sebevědomí. To pak dlouhodobě ovlivňuje kvalitu života. Podle průzkumů kliniky Svět rovnátek neukazuje při úsměvu zuby až 32 % lidí, s posměšky se kvůli křivým zubům setkalo 24 % lidí a hanlivou přezdívku kvůli nim dostalo 22 % lidí, přičemž většina z nich dokonce označuje hanlivě i sama sebe.

Prokázaným faktem je, že lidé, kteří působí zasmušile a nepříjemně, nepatří v zaměstnání mezi oblíbené kolegy a kvůli tomu, že působí nepříjemně a uzavřeně, je často mine i případné povýšení. Pokud jste tedy majitelkou křivých zubů a sama na sobě pozorujete, že se straníte lidí, je nejvyšší čas problém vyřešit.

Foto: archiv Svět rovnátek

Neviditelná rovnátka je možné jednoduše sejmout a zase nasaditFoto: archiv Svět rovnátek

Řešení je neviditelné, ale účinné

Problém křivých zubů lze vyřešit v jakémkoli věku a díky moderním technologiím už nemusí být na první pohled každému jasné, že nosíte rovnátka. Jednou z nejmodernějších a také nejpříjemnějších metod, jak zuby srovnat, jsou neviditelná rovnátka, která nabízí například klinika Svět rovnátek. Jsou vyrobena ze speciálního průhledného materiálu a jsou na zubech upevněna tak, aby si je mohl nositel v případě potřeby jednoduchým pohybem sejmout a znovu nasadit.

Možnost sejmutí rovnátka před jídlem, čištěním zubů nebo důležitou schůzkou představuje zásadní výhodu oproti klasickým fixním rovnátkům. Doba, kdy nejsou neviditelná rovnátka na zubech, by ale neměla přesáhnout dvě hodiny denně.

„Při použití neviditelných rovnátek je pro pacienta hlavní výhodou výrazně menší bolestivost než s fixním aparátem. Tím, že se dají dlahy sejmout, je snazší dentální hygiena a neviditelná rovnátka jsou také komfortnější, prakticky bez nepříjemností, jako jsou uvolněné zámečky, píchající drátky či otlačené tváře. Pacient tak neztrácí čas návštěvami kliniky navíc. Další výhodou je menší riziko nutnosti trhání zubů. Léčebný plán se chystá v počítači a pacient tak může vidět předpokládanou finální polohu zubů již na začátku léčby. Rozšířené možnosti pohybu zubů uvolňují lékaři ruce a umožňují postavit léčebný plán dle individuálních potřeb pacienta. Terapie bývá navíc rychlejší a efektivnější,“ upřesňuje MDDr. Karolína Floryková, lékařka ve Světě rovnátek.

Reklama

Související témata:

Načítám