Hlavní obsah

Jarní restart interiéru? IN jsou oblé tvary i svěží pastely

Foto: Möbelix

S organickou pohovkou a pastelovými textiliemi získá váš domov rázem úplně jiný šmrncFoto: Möbelix

S prvními jarními paprsky se nám vlévá energie do žil. Toužíme po změně, pouštíme se do nových projektů a máme chuť oživit svůj domov novými řešeními i zajímavými detaily… Současné trendy nahrávají jak vyznavačům decentního přírodního stylu, tak milovníkům hravého skandinávského designu.

Článek

Že jste trendům nikdy neholdovali? Vždyť nemusí být svazujícím diktátem – berte je spíše jako nekonečnou studnici nápadů, jak si vytvořit nadčasové bydlení s dokonalým otiskem své osobnosti. Jsou tak rozmanité, že se v nich najde snad každý. Nevěříte? Inspirujte se a buďte IN!

Foto: Möbelix

Zemité barvy i plastické dekory jsou vděčným receptem na útulný moderní interiérFoto: Möbelix

Zrozen z přírody

Zhlédli jste se v aktuálním trendu bydlení, který se vyznačuje zemitými tóny, ladnými křivkami a autentickými přírodními materiály? Právě pro vás je tu trend Stony Frame. Vyberte si z příjemné palety hnědých, béžových, pískových a krémových odstínů. Oživení do tohoto ladění tón v tónu vnášejí struktury dřeva a dalších materiálů (juty, ratanu, bambusu…), bohaté textury bytového textilu a v neposlední řadě také vzory inspirované flórou, faunou, ale i neživou přírodou, např. kameny. Vedle nešlápnete ani s černými detaily z kovu či keramiky.

Foto: Möbelix

Zvířecí motivy na textilu působí elegantně a dodají ložnici i obýváku luxusní nádechFoto: Möbelix

Důležitým prvkem jsou tu doplňky a dekorace: vázy, sošky či svíčky organických tvarů, ovšem i nástěnné dekorace v podobě dřevěných aplikací a plastických obrazů s abstraktními motivy. Ty si koneckonců zvládnete vyrobit i sami! Dekorativní předměty mají své místo v efektně aranžovaných skupinách, v nichž je důležité nebát se kombinovat různé druhy, barvy ani materiály. Výsledkem je v každém případě útulné, ale šik bydlení s nadčasových charakterem.

Foto: Möbelix

Retro design a pastely si rozumí – oživte jídelnu třeba barevnými čalouněnými židlemiFoto: Möbelix

Když to má šťávu!

Potřebujete k životu svěží barvy stejně jako vzduch a vodu? Skvělým receptem na vkusný, ale pestrý interiér jsou pastely. Ty hrají hlavní roli i v trendu Blooming Daze, který je jako stvořený pro moderní interiéry ve skandinávském designu. Základem je nesmrtelná bílá ve spojení s tlumenými tóny zelené, jako je mátová či šalvějová. Pro zjemnění chladné bílé se zde uplatní pár krémových kousků: třeba čalouněný nábytek s organickými tvary (pohovka, křeslo, taburet), ale také koberce a kožešiny.

Foto: Möbelix

Nechte své království snů rozkvést! Vzorovaným povlečením i živými květinami…Foto: Möbelix

Funkci šťavnatých i něžných akcentů přebírají rafinované odstíny růžové – od pudrové starorůžové po energickou růžovooranžovou. Na textiliích klidně vsaďte na retro vzory, hlavně ty květinové. Slušet budou dekoračním polštářkům i povlečení. Nechybí vám smysl pro romantiku? Pak vás jistě osloví keramické sošky ptáčků nebo dózy s motivem srdce.

Související témata:

Načítám