Hlavní obsah

Korkové doplňky jsou hitem letošního roku

Foto: ECLIPSERA s.r.o.

Foto: ECLIPSERA s.r.o.

Obchody jsou plné různých kabelek, batohů, peněženek, bot, opasků, šperků a dalších módních doplňků, které jsou víceméně stejné. Pokud se chce někdo odlišit, přesto být stále in, tak přesně pro vás jsou tady doplňky z korku.

Článek

Ano, je to přesně tak, z korku se dají vyrobit, kromě klasických zátek na víno, také originální módní doplňky, které jsou v dnešní době velice populární. A co je vlastně korek? Jedná se o čistě přírodní materiál, který se vyznačuje tím, že má vždy trochu jinou strukturu. To znamená, že nikdy nenajdete dva totožné doplňky, vždy se jedná o originál, ať jde o kabelky, batohy, opasky, kšiltovky, šperky a mnoho dalšího.

Proč korkové doplňky

Materiál na výrobu korkových doplňků je kůra z korkového dubu neboli Quercus suber, což je jemný, pružný a pevný materiál. Tyto stromy rostou zejména na jihu – v Portugalsku, Španělsku nebo také v Alžírsku. Z každého korkového dubu se každých 9 let loupe kůra, jež se po čase samovolně obnoví, a jelikož dub korkový může růst až 200 let, znamená to, že z jednoho stromu lze získat kůra až dvacetkrát. Z těch nejkvalitnějších plátů se pak vyrábí jemná a odolná korková kůže, která se používá právě na výrobu různých módních doplňků.

Foto: ECLIPSERA s.r.o.

Materiál na výrobu korkových doplňků je kůra z korkového dubu neboli Quercus suber, což je jemný, pružný a pevný materiál. Foto: ECLIPSERA s.r.o.

Korkové výrobky jsou ekologické

Korek je 100% přírodní materiál. Výroba všech korkových produktů se zakládá pouze na páře z přehřátých vodních kotlů. Při zpracování vzniká jediný odpad a to je korkový prášek, který se následně spaluje za účelem výroby páry nebo energie využívající se k ohřevu vodních kotlů.

Foto: ECLIPSERA s.r.o.

Korkové výrobky jsou ekologickéFoto: ECLIPSERA s.r.o.

Výhody korkových doplňků

  • Každý výrobek je originál, nikdy nenajdete dvě stejné kabelky, batohy, hodinky nebo opasky.
  • Korkové doplňky jsou velmi odolné a to i proti vodě, tudíž se hodí na každodenní nošení do práce nebo i na sport. Nevadí jim voda ani pot.
  • Výrobky z korku jsou netoxické, antistatické a odolné plísním i bakteriím, mohou je nosit tedy i alergici.
  • Údržba je velice snadná, stačí otřít hadříkem s mýdlovou vodou.
  • Korek je materiál velice lehký díky přítomnosti vzduchových bublin ve struktuře, čímž se liší od klasických módních doplňků.
  • Výrobky jsou odolné proti slunečním paprskům, to znamená, že nevyblednou ani při častém nošení.
  • Další výhodou korku je 100% recyklovatelnost a maximální šetrnost pro životní prostředí. Při výrobě korkových doplňků nedochází k usmrcení žádného zvířete nebo k pokácení žádného stromu.
  • Kabelky, tašky, batohy atd. vyrobené z korku se dají různě nabarvit a ozdobit různými ornamenty. K tomu se používá výhradně přírodní barvivo.
  • Cena korkových doplňků je vzhledem k originalitě každého kousku více než příjemná a rozhodně nestojí tolik jako výrobky z pravé kůže.
Související témata:

Načítám