Hlavní obsah

Pozvěte jaro domů – čtyři tipy, jak snadno zútulnit bydlení

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Máte dost rozmarů „zimního“ počasí? Chvíli mráz, chvíli déšť a bláto. Do toho pocitově málo světla, zvlášť když vládne inverze. Přivolejte jaro domů s předstihem. Nemusíte se pouštět do složitých úprav nebo rekonstrukcí, někdy stačí pro oživení a zútulnění interiéru málo. Zkuste pár jednoduchých tipů.

Článek

Květiny a zeleň, kam se podíváte. Rostliny vdechnou domovu život, to je známá věc. Pokud nechcete zrovna osazovat truhlíky, rozmístěte po bytě vázy s řezanými květinami. Skvěle vypadají tulipány, které můžete koupit kdekoliv a dopřát si pokaždé jinou barevnou variaci. Typickou jarní květinu představují i žluté narcisy, symboly přátelství. Dopřát si je můžete v květináčích a rozzářit tak třeba okenní parapety. Léty prověřenou metodou je vypěstování trávy z osení – postačí vám k tomu jen květináč a pravidelné zalévání. Do vzrostlé zeleně pak vložte jarní zápichy.

Dejte zimu do skříně

Jestli se zrovna nevyžíváte v dekoracích typu dřevění zajíčci, kuřátka, motýlci nebo berušky, zaměřte se na obměnu bytového textilu. Vybrané polštáře na sedačce povlékněte do květinových motivů, vystřídejte teplé ložní povlečení za svěží a barevné, stejně tak ubrus a prostírání. Schovejte těžké závěsy a nahraďte je materiálově lehčími. Jsou to drobné změny, ale s interiérem dokážou kouzlit.

Budiž světlo

Snažte se domov co nejvíce prosvětlit. Pomohou jak jemné pastelové barvy, které k jaru neodmyslitelně patří, tak čistá okna. Umyjte je, ať se k vám slunce a světlo snadněji dostanou. Nezapomeňte zbavit nánosu prachu rovněž žaluzie a rolety. Večer dotvořte atmosféru zapálenou svíčkou.

Zhluboka se nadechněte

Často a krátce větrejte. Čerstvý vzduch osvěží všechny obyvatele domácnosti. Navoďte si jaro příjemnými vůněmi. Kromě květin jsou ideální různé vonné svíčky, oleje a difuzéry. Svíčky Heart & Home od Albi obsahují vosk vyrobený ze sójových bobů, díky kterému jsou šetrnější k životnímu prostředí i vašemu domovu. Jejich něžné, pastelové barvy zútulní interiér, ženskému oku navíc zalahodí krásný design z matného skla. Velká varianta (320 g) rozzáří a provoní místnost až na 75 hodin.

Tipy na nové jarní vůně

Kombinace růže a rebarbory vnese do vašeho domova ještě více lásky. Zamilujete si ji totiž na první zapálení.

Foto: Albi

Heart & Home Od srdceFoto: Albi

Sladká vanilka s tóny levandule a gardénie rázem vykouzlí romantickou atmosféru.

Foto: ALbi

Heart & Home Love StoryFoto: ALbi

Kombinace svěžího citrónu a grapefruitu vás napumpuje energií.

Foto: Albi

Heart & Home Bílý grapefruitFoto: Albi

Vdechujte svěží vůni moře přímo u vás doma.

Foto: Albi

Heart & Home Vůně mořeFoto: Albi

Hotovo? Nezbývá než vychutnávat útulný domov plný energie. Tak vítej, jaro!

Foto: Albi

Heart & Home od Albi Foto: Albi

Související témata:

Načítám