Hlavní obsah

Kořeněná švestková zmrzlina

Hodnocení:
(3)
Foto: amberto4ka, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Originální osvěžení? Podávejte zmrzlinu! Ke konci léta určitě přijde vhod tato švestková, ovoněná kořením.

Ingredience pro:
6 porcí
  • 400 g švestek
  • 100 ml vody
  • 80 g třtinového cukru
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 2 svitky skořice
  • 5 hlaviček hřebíčku
  • 2 lžíce rumu
  • 200 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

Krok 1: Vypeckované švestky přiveďte spolu s vodou, cukrem a kořením k varu a 5 až 10 minut povařte do změknutí.

Krok 2: Nechte vychladnout (nejlépe do druhého dne, aby se chutě hezky propojily), vyndejte koření a tyčovým mixérem rozmixujte. Smíchejte s rumem a ušlehanou smetanou a nechte zmrazit ve zmrzlinovači. Vystačíte si ale i s mrazákem, kde směs vždy po hodině promíchejte, celkově bude zmrzlina tuhnout asi 4 hodiny.

Pokud máte ještě stále v zásobě meruňky, můžete vyzkoušet i meruňkovou zmrzlinu s rozmarýnem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek