Hlavní obsah

Meruňková zmrzlina s rozmarýnem

Hodnocení:
(97)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Léto patří zmrzlinám a nanukům. Využijte sezonu meruněk a připravte si domácí tvarohovou zmrzlinu provoněnou bylinkami. Téhle kombinaci odoláte jen těžko.

Ingredience pro:
8 porcí
  • 500 g vypeckovaných meruněk
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 250 g třtinového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
Článek

Postup

Krok 1: Meruňky dejte do rendlíku, přidejte k nim cukr a lístky rozmarýnu a na mírném ohni nechte směs probublávat, až se ovoce rozvaří.

Krok 2: Mezitím v míse prošlehejte tvaroh se zakysanou smetanou. Rozvařené meruňky nechte vychladnout a postupně je zašlehejte do připravené tvarohové směsi. 

Krok 3: Hotovou směs přendejte do nerezové vaničky nebo mísy. Vložte ji do mrazáku a po dvou hodinkách zmrzlinu opatrně vidličkou promíchejte. Vraťte zpět do mrazáku a postup po hodině zopakujte. Pak nechte zmrzlinu mrazit další dvě hodiny a podávejte. 

Krok 4: Zmrzlinu můžete servírovat v kornoutku nebo ji dávat mezi dvě sušenky.

Tip: Z takto připravené směsi chutnají skvěle i domácí nanuky – před podáváním je můžete přelít hořkou čokoládou.

Máte rádi mražené pochoutky? Tady je recept na 7× domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Je levná, tvořítka doma určitě najdete a můžete si vybrat, zda si vyrobíte osvěžení bez smetany, bez cukru nebo třeba jen z čistého ovoce.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama