Hlavní obsah
3,2
(117)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Léto patří zmrzlinám a nanukům. Využijte sezonu meruněk a připravte si domácí tvarohovou zmrzlinu provoněnou bylinkami. Téhle kombinaci odoláte jen těžko.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 500 g meruněk
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 250 g třtinového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Meruňky dejte do rendlíku, přidejte k nim cukr a lístky rozmarýnu a na mírném ohni nechte směs probublávat, až se ovoce rozvaří.

02.

Mezitím v míse prošlehejte tvaroh se zakysanou smetanou. Rozvařené meruňky nechte vychladnout a postupně je zašlehejte do připravené tvarohové směsi. 

03.

Hotovou směs přendejte do nerezové vaničky nebo mísy. Vložte ji do mrazáku a po dvou hodinkách zmrzlinu opatrně vidličkou promíchejte. Vraťte zpět do mrazáku a postup po hodině zopakujte. Pak nechte zmrzlinu mrazit další dvě hodiny a podávejte. 

04.

Zmrzlinu můžete servírovat v kornoutku nebo ji dávat mezi dvě sušenky.

Tip: Z takto připravené směsi chutnají skvěle i domácí nanuky – před podáváním je můžete přelít hořkou čokoládou.

Máte rádi mražené pochoutky? Tady je recept na 7× domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Je levná, tvořítka doma určitě najdete a můžete si vybrat, zda si vyrobíte osvěžení bez smetany, bez cukru nebo třeba jen z čistého ovoce.

Reklama

Související témata:

Načítám