Hlavní obsah

Kořeněné Spicy Days provoní Žluté lázně

Foto: Marie Slánská

Tak kterou rybičku si dám dnes?Foto: Marie Slánská

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníky dobrého jídla čeká v O2 žlutých lázních další z řady zajímavých akcí. Ve dnech 10.-12. října se zde totiž koná jarmark s názvem Spicy Days, na kterém se představí koření ze všech koutů světa.

Článek

Kromě pestré nabídky originálních ochucovadel se mohou gurmáni těšit na pokrmy z ryb, zvěřiny či gulášové variace, které vzniknou pod rukama zkušených kuchařů. Atmosféru hodů dokreslí staropražské písně v podání harmonikáře.

Třídenní hody začnou v pátek 10. října v 16 hodin. Jejich centrem se stane tradiční jarmark v prostorách Tančírny, kde budou kuchaři servírovat české i mezinárodní speciality. V areálu O2 žlutých lázní navíc vyroste Jarmareční ulička se stánky s kořením od předních světových výrobců. Kromě známých ochucovadel zde bude pro návštěvníky připravena nabídka koření z Tuniska, Íránu, Argentiny, Egypta, Maďarska či třeba Polska.

„Chceme navázat na tradici exotických happeningů, které už v O2 žlutých lázních proběhly. Návštěvníci o ně neustále projevují velký zájem, proto jsme pro ně přichystali akci Spicy Days, která se zaměřuje na kuchyně různých zemí světa," říká Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, která areál O2 žlutých lázní provozuje.

Foto: Marie Slánská

Koření, nejen o něm je celý festival!Foto: Marie Slánská

Jak připravit a správně okořenit rybu?

To se od kulinářských odborníků O2 žlutých lázní dozví všichni, kteří zavítají na první den podzimních hodů Spicy Days. Pro milovníky rybích pokrmů jsou mimo jiné připraveny ochutnávky grilovaných i opečených pstruhů, lososů a makrel.

Druhý den pak bude ve znamení zvěřinových lahůdek. Návštěvníci si pochutnají na daňčích medailoncích, zaječích stehnech, jelení kýtě či třeba srnčím steaku. Příznivci ostřejších jídel si také přijdou na své. Během posledního dne Spicy Days budou moci ochutnat maďarský, pivovarský, bavorský a také tradiční buřt guláš.

„Nabídka chutných jídel nebude to jediné, co může hosty O2 žlutých lázní potěšit. K dobrému jídlu jim v sobotu a neděli zahraje harmonikář. Chybět nebude ani tematicky zaměřená hudba. První den se areálem lázní rozezní tóny valčíku a polky, sobota ožije zvukem fanfár a lesních rohů a třetí den se ponese v duchu cikánských melodií," upřesňuje Henri Morstyn, programový manažer O2 žlutých lázní.

Foto: Marie Slánská

Je libo chilli papričky?Foto: Marie Slánská

Program:

Pátek 10. října 16.00-19.00 - rybí speciality

Sobota 11. října 11.00-22.00 - zvěřinové pokrmy

Neděle 12. října 11.00-22.00 - gulášové variace

Reklama

Související témata:

Načítám