Hlavní obsah

Kosmetika k ničemu? Tahle!

Foto: Thinkstock

Také jste se nechali napálit?Foto: Thinkstock

Reklama

Krém, který zvětší poprsí až o dvě velikosti! Super přípravek, proti kterému nemá celulitida šanci! Úžasná vibrující řasenka… Pastí, do kterých se nás snaží kosmetické firmy lapit, je spousta a co je horší, často se jim to daří. No nezní to krásně, smáznout své mindráky několika nátěry krému? Ať už vám reklamy tvrdí cokoli, následující přípravky to (bohužel) nedokážou.

Článek

Touha po dokonalosti a kráse jako by nám občas zastřela jakékoli logické myšlení. Jak je jinak možné, že se následující „vychytávky“ více či méně úspěšně prodávají?

Vůně mládí

Vypadá to, jako by bylo stárnutí v dnešní době nepřípustné. Už jsme slyšeli o lecčem, ale parfém s vůní mládí? Společnost Harvey Prince, která za tímhle zázrakem stojí, tvrdí, že vám s jejich parfémem bude okolí hádat minimálně o osm let méně. V čem spočívá jeho kouzlo? Žádné není. Sázejí jen na prostou skutečnost, že si k mládí podvědomě připisujeme svěžejší a lehčí vůně a právě taková jejich Ageless Fantasy je. Bez pořádné nálepky „mládí navždy“ by se ale zřejmě tolik neprodávala. Navíc za 2500 korun (100 ml).

Přípravky na zvětšení poprsí

Také jste na tuhle pohádku naletěla? Přestaňte utrácet za nesmyslné produkty. Prsa vám žádná mastička (a jak se dočtete později, ani žvýkačka) nezvětší, stejně jako vám krém neubere několik centimetrů v pase.

Na co se vás snaží výrobci nalákat? S krémem OXYjet Bust Cream (za pouhých 1990 korun) se to snaží uhrát na výtažky z plodů mangostanu. Ty prý mají „stimulovat tvorbu a ukládání dodatečných zásob tuku, čímž zvětšují objem ňader“. Zvláštní, že nefunguje na Asiat(k)y, nejvášnivější konzumenty tohoto exotického ovoce. A co na to říkají odborníci? „Žádný krém prsa zvětšit nedokáže. Jediným efektivním řešením je plastická chirurgie," říká dermatoložka Klaudie Dvořáková z Asklepionu.

I když tu máme výčet kosmetiky, tohle vám nemůžeme zatajit. V USA se totiž ve velkém prodávají žvýkačky Zoft Breast Gum (asi za osmdesát korun), které vám díky obsahu bylin pomohou nejen naplnit košíčky podprsenky, ale i shodit rovnou několik kilo. A pozor – firma si je tak jistá výsledky, že vám nabízí možnost vrácení peněz do 100 dnů. Musíte ale přiložit všechny nerozbalené žvýkačky. Na čem to tedy otestujete?

Krémy proti celulitidě

Nezní to sice příliš pozitivně, ale celulitidy se jen tak nezbavíte a už vůbec ne krémy. Co může trochu pomoci, jsou masáže, které výrobci doporučují kombinovat jak jinak než s jejich krémy. Nejúčinnější zbraní proti celulitidě zůstává pohyb a zdravá strava, velkou roli hraje i dědičnost. „Ďolíčky můžete zmírnit také radiofrekvencí nebo přístrojem LPG, používáním samotného krému přílišných výsledků nedosáhnete," říká Klaudie Dvořáková.Pokud by existoval zázračný krém, všechny modelky světa už by ho měly. Berte ho proto jen jako pouhý doplněk ke komplexní léčbě.

Domácí solárko na obličej

…neboli stárnutí rychle a efektivně. Od solárií je lepší držet se dál. Kromě toho, že způsobují rakovinu kůže, také zaručují předčasné stárnutí pleti. A co je lepší? Mít světlou a pěknou pleť, nebo být snědá s tváří plnou vrásek?

Říkáte si „to se mně netýká, já používám krém do solária“? To je další nesmysl, který je potřeba jednou provždy vyvrátit. Krémy do solária nemají ochranný faktor (žádný, ani ten váš), slouží jen k zintenzivnění opálení. Ochrana by odporovala principu solária.

Séra zacelující roztřepené konečky

Další nesmysl, kterým nás výrobci rádi a často bombardují, jsou séra zacelující roztřepené konečky vlasů. Jakmile se jednou konec vlasu rozdvojí, žádný přípravek ho neslepí. Jakmile uvidíte na lahvičce podobnou hloupost, ruce pryč!

Přípravky stahující póry

Ano, některé přípravky opravdu stáhnou póry, ale jen opticky a na chvilku. Jakmile přípravek smyjete, jste tam, kde jste byla. Nevěřte proto nikomu, kdo vám tvrdí opak. Potřebujete-li zmírnit pórovitost tváře, zvažte chemický peeling.

Vlasové „anti-age“ přípravky

A zase to stárnutí! Že byste měla používat krémy proti vráskám, už určitě víte, ale máte doma také vlasovou kosmetiku proti stárnutí vlasů? Přestože kadeřník Robert Přibil ze salonu Joshua sám říká, že se kvalita vlasů s věkem zhoršuje, není důvod, abyste kvůli tomu musela přecházet na protistárnoucí řadu. Důležitější je odhadnout typ vašich vlasů a dát jim to, co potřebují.

Masky na nohy

Dopřát pleťovou masku tváři chápeme, ale maska na nohy? To už raději sáhněte po peelingu, který zjemní hrubší pokožku, a pořádném krému, který ji vyživí. Smývatelná maska vaše nohy nijak viditelně nepovzbudí. Výjimkou jsou snad jen ty vysoce hydratační, které se nechávají působit přes noc.

Vibrující řasenky

Když se objevily první vibrující řasenky, předznačovaly revoluci v líčení očí.Vibrováním se měla řasenka lépe a důkladněji nanést. Realita? Po prvním návalu zvědavců se po nich téměř slehla zem. Nechápejte nás špatně, tím neříkáme, že jsou špatné a že vám nemusejí sedět, ale určitě to není nic, bez čeho byste nepřežila. Jejich uživatelky se navíc svěřují, že při aplikaci trnou hrůzou, kdy si s třesoucí se řasenkou vypíchnou oko. Technologie holt není všechno!

A jaké kosmetické „vychytávky" nachytaly vás?

Reklama

Související témata:

Načítám