Hlavní obsah

Proplujte létem v kotníčkových botkách!

Foto: Baťa

Kotníčkové boty mohou mít mnoho podobFoto: Baťa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kotníčkové boty? Ne nezbláznili jsme se, nebojte. I když je tento druh obutí popravdě většinou záležitostí spíše podzimu, existují i takové, které můžete nosit i v teplých dnech bez toho, aby se vám nožka tísnila v uzavřených střevících! Podívejte se, které máme na mysli!

Článek

Kotníčkové boty jsou v našich končinách stále oblíbenější, a tak není divu, že výrobci jejich využití, dosud omezené na podzim a zimu, briskně rozšířili na jaro a léto. A jak že to udělali? Přidali jednoduše pár průstřihů a pevnou koženku a kůži nahradili síťovinou nebo pásky! Za kotníčkové boty se však dají považovat i vysoké sandálky se zavazováním nebo s páskem u kotníků, a s těmi jako by se roztrhl pytel!

Mají pohodlné platformy a klínky, ve kterých zvládnete levou zadní i celodenní pochůzky nebo nákupní maraton. Různě široké pásky, a to kožené či látkové, jsou bláznivě barevné i elegantní a nebezpečně sexy. A co k nim obléct? Inspirujte se v našem článku Předveďte nohy ve stylových kraťasech! Podívejte se, zda se v našem výběru nenajde nějaký úžasný pár i pro vás!

Na klínku s přehledem

Páskové botky na klínku jsou vysloveně jarní a letní záležitostí. S klasickými kotníčkovými botami je spojuje snad jen jejich vysoké zapínání či zavazování v oblasti kotníků. Jsou úžasně vzdušné a stylové a vaše nožky v nich budou jako v bavlnce. Velice trendy jsou ty se širokými pásky kopírujícími celé chodidlo až nahoru ke zmiňovaným kotníkům – v černém provedení dokážou být vysoce elegantní, a vy si je tak můžete s klidným svědomím vzít i k pouzdrové sukni do práce.

Chcete-li se trošku odvázat, pořiďte si je v barevném, oranžovém nebo růžovém provedení – v tom případě ale pamatujte na kvalitní pedikúru, protože se za vašima nohama budou lidé otáčet! Že po něčem tak výrazném skutečně netoužíte? Tak se v obchodech koukněte po nějakých v béžových či hnědých odstínech, které nebijí do očí, ale přesto na vás budou vypadat skvěle! Typicky letně pak vypadají klínky korkové či slaměné.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1392 Kč, H&M 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1450 Kč, Bershka 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Aldo 1999 Kč, Topshop 1305 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1595 Kč, Mango 1599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1199 Kč, Asos 1450 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 1299 Kč, Topshop 1740 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1595 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 1499 Kč, H&M 1499 KčFoto: archiv firem

Ploché pro vyznavačky pohodlí

Pro ty z vás, které preferují pohodlí a nenechaly se zlákat vidinou relativně pohodlných klínků, tu jsou kotníčkové boty s plochou podrážkou nebo s mini podpatečkem. Ať malé či velké pásky, ve všech se budete cítit skvěle a váš krok bude lehký a bezstarostný. Zkuste třeba ty v imitaci hadí kůže nebo se zajímavou aplikací uprostřed nártu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1392 Kč, Tally Weijl 500 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 699 Kč, Zara 1699 KčFoto: archiv firem

Na podpatku a s průstřihy? Nebezpečná kombinace!

Nejvíce připomínají klasické kotníčkové boty modely, které jsou ozvláštněny zajímavě řešenými průstřihy a síťkami nebo jsou důmyslně perforovány. Právě díky těmto detailům je můžete nosit i v létě a vaše nohy budou stále vystaveny čerstvému vzduchu – v některých více, v jiných méně. V modelech s odkrytou částí nártu choďte v chladnějších dnech, v těch, u kterých je noha zakryta pouze síťovinou, můžete vyrazit i v největších vedrech! Noha pokrytá černou průhlednou síťkou navíc získává sexy dráždivý vzhled, tak na to pamatujte a koukejte toho řádně využít!

Zajímavé a originální jsou modely s perforováním, tedy s kůží či koženkou, jež je na několika místech proražena – zachovávají si eleganci a stylovost kotníčkových bot, ale získávají letní šmrnc!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1799 Kč, Bershka 1799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): Topshop 1160 Kč, Topshop 1218 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1479 Kč, Zara 2499 KčFoto: archiv firem

S podpatkem a pásky: těm neodoláte

Jedny z nejkrásnějších kousků najdeme mezi páskovými kotníčkovými botami na podpatku. Hrají všemi barvami – od zářivě kanárkově žluté, přes střídmější bordó a pudrovou až po trendy růžovou a jahodově červenou (na roztomilé kousky ve sladké růžové se podívejte zde Móda: Růžová není jen pro panenky Barbie!) Krásné kousky najdete i v metalických odstínech zlaté a stříbrné. Zajímavě poskládané pásky dodají botám punc originality, a vy si můžete vybrat mezi těmi otevřenějšími, kdy máte pásek přes prsty a kolem kotníků, nebo uzavřenějšími.

Vyrazit v nich můžete kamkoli, kde chcete být za hvězdu – na taneční party, do baru, na důležité rande nebo na večeři, ať už romantickou nebo obchodní. Krásné botky vám dodají zdravé sebevědomí a bude to na vás vidět, tak si zkuste najít takové, které by se líbily právě vám!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1015 Kč, Zara 1899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1450 Kč, Topshop 1305 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 999 Kč, Zara 1699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1595 Kč, Bershka 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1899 Kč, Debenhams 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1399 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1392 Kč, Tally Weijl 900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1015 Kč, Topshop 1595 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1450 Kč, Zara 2299 KčFoto: archiv firem

Stanou se kotníčkové boty i vaším běžným letním obutím?

Reklama

Související témata:

Načítám