Hlavní obsah

Kožešinové vesty: Tyhle si zamilujete!

Foto: Isifa

Kožešinové vesty jsou zpět, a my pro vás máme tipy na babí létoFoto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní počasí se už přihlásilo o slovo, a tak nadešel čas obléknout se do něčeho teplejšího. Na kabáty a péřové bundy to zatím ještě není, ale kožešinové vesty jsou tím pravým kouskem. Navíc letos slaví boom a najdete je v každém obchodě. K jakému outfitu je nosit a které barvy jsou trendy, vám napoví náš dnešní článek.

Článek

Možná už máte v šatníku nějakou vestičku s kožešinkou z loňska, protože nejsou v podzimních kolekcích žádnou převratnou novinkou. Tak ji okamžitě vytáhněte nebo jí pořiďte ještě další „kámošku“, protože letos se bez ní neobejdete (10 trendy kousků, které musíte mít). Nyní se vesty objevují v ještě propracovanějších detailech a v maxi verzích.

„Kožešinové vesty se nosí už třetím rokem, první rok se teprve nesměle dostávaly ke slovu, vloni již prodejci vesty částečně umístili do kolekcí a letos můžete vesty z umělých kožešin vidět téměř ve všech obchodech s konfekcí již od srpna,“ upřesňuje stylistka Dana Beranová. A stylistka Michaela Stabrynova ji doplňuje: „Je to nejen kus oblečení, který skvěle zahřeje, ale je to zároveň stylový univerzální doplněk, který každý outfit povznese minimálně o schod výš.“

Vsaďte na karamelovou

Některé vesty se vyrábějí z pravé kůže, ale na pultech převažuje hlavně umělá kožešina. Proto je většina modelů také cenově dostupná a pořídit si trendy kousek můžete již od 700 korun. V barevné škále se meze nekladou, a tak není problém zakoupit vestu třeba s růžovým, fialovým nebo zeleným chloupkem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 549 Kč, stylistkaberanova.cz 876 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): s.Oliver 1699 Kč, Tally Weijl 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 859 Kč, Mango 4499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 1500 Kč, s.Oliver 2199 KčFoto: archiv firem

Elegantní budete ale určitě také ve vestě černé nebo bílé barvy. Praktická černá se samozřejmě hodí téměř ke všemu. „Nejvíce trendy jsou ovšem v přírodních barvách, zejména hnědé, béžové, karamelové a různě melírované. Nosí se hlavně k tričkům, košilím a k tenkým svetříkům na tělo,“ radí Dana Beranová ze stylistkaberanova.cz.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 999 Kč, New Yorker 1250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Topshop 2499 Kč, 2590 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 859 Kč, Zara 2799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 2249 Kč, H&M 749 KčFoto: archiv firem

A jaký outfit vestou doplnit?

Je to jednoduché, jakýkoli. Hodí se totiž podle typu a střihu jak k sukním a šatům, tak k džínům i elegantním kalhotám. S tímto trendy kouskem tak můžete doladit country styl i rockovější look. Nejjednodušší, ale zároveň velmi oblíbenou kombinaci vytvoříte z námořnicky modrých džínů, bílého trička či roláku, černých lodiček (ve větší zimě kozaček) a žíhané kožešinové vesty. Pozor však na déšť, který vestám příliš nesvědčí. Proto je noste raději jen do sucha, aby se nezničil chloupek, nebo si nezapomeňte velký deštník.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 999 Kč, 3Suisses 1250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše New Yorker 859 KčFoto: archiv firmy

Pokud toužíte po opravdové lahůdce, zvolte maxi vesty. Dají se nosit i přes podzimní bundu, tenký kabátek či sako. Ovšem jen k těm kratším, protože dolní díl kabátku by měl zpod vesty vykukovat nanejvýš 10 až 15 centimetrů. „Vesta by neměla končit v nejširším místě těla, jako jsou například boky, jinak by vaší postavě spíše uškodila. Menší ženy by také měly volit vesty kratších délek, aby se v množství umělé kožešiny neztrácely,“ upozorňuje Michaela Stabrynova.

Zaostřeno na detail

I kožešinové modýlky mohou zaujmout kromě netradičních vzorů a barev drobným detailem. Ten dokáže podtrhnout celkový dojem. Ležérního vzhledu docílíte vestou s kapucí, rozpustilost a hravost zase dodají vestám bambulky a nádech romantiky či hippie stylu se promítne v zavazování na mašle a výrazné tkaničky. U delších vest pak doporučujeme zvýraznit pas pomocí úzkých či širokých pásků pro větší důraz na ženskou siluetu.

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Asos 1600 Kč, 1900 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše New Yorker 1250 Kč, 739 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 739 Kč, Tally Weijl 679 KčFoto: archiv firem

Pokud hledáte další trendy oblečení, které vás na podzim zahřeje, určitě se podívejte na naše články Nejkrásnější svetry letošního podzimu: Lehké, hřejivé i hravé! a Podzimní nálož kabátků a sáček. Které budou in?. A nezapomeňte dát vědět, které kousky vám padly do oka.

Reklama

Související témata:

Načítám