Hlavní obsah

Krajka: Bez ní to v létě nepůjde!

Foto: Pull&Bear

Krajku letos najdete skoro na každém typu oblečeníFoto: Pull&Bear

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně často si oblečení vybíráte podle vzhledu, ovšem u některých kousků – často těch, které tvoří opravdový základ vašeho šatníku –, dáváte pozor i na látku. My jsme se tentokrát zaměřili na materiál ze všech nejkrásnější: na krajku! Dáte jí šanci i vy?

Článek

Krajka – možná si řeknete: „A co na ní je?“, ale to je přece jasné! Snad žádná látka v sobě nenese tolik skrytých symbolů a asociací! Krajka umí být velice submisivní a vytvořit z vás křehké bytosti, kterým i vítr může ublížit, zároveň však dokáže být velice silná a dominantní, a to tak, že muži udělají všechno, co budete chtít – když před něj předstoupíte v černém krajkovém prádle.

Letos krajka opustila soukromá tajemství ložnic, návrháři se jí nadchli a dostali ji na boty, šortky, topy i šaty. Po kterém kousku sáhnete vy?

Topy pro princezničky

Ačkoli jste moderní, sebevědomé a samostatné ženy, někdy je potřeba přidat do svého praktického života špetku pohádkové romantiky. Oprostěte se na chvíli od povinností a staňte se třeba na jedno odpoledne v měsíci spanilou princeznou. Nejlépe vám to půjde v nějakém krásném krajkovém topu.

Pro opravdu jemný vzhled jej zvolte v bílé barvě – fantasticky si totiž s touto látkou rozumí! Rády bílou? Pročtěte si náš článek Bílá v letním šatníku: Tyhle kousky by vám neměly chybět!. Podobně taky světlá krémová, pudrová nebo třeba pastelově žlutá dokážou krajkový top pozvednout na takovou úroveň, kdy budete působit, jako by vás ráno oblékali ptáčci a koloušci. Nemá-li podšívku, zvolte pod něj nenápadné tílko v decentní barvě, nejlépe tělové, nebo, pokud se nebojíte, jen hezkou podprsenku.

Je-li pro vás celokrajkový top trošku moc, poohlédněte se po nějakém, který má jen drobnou krajkovou aplikaci, třeba ve výstřihu nebo na ramínkách. Kombinujte s jednoduchými kalhotami, džíny či džínovými šortkami!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 435 Kč, Topshop 725 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 499 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 435 Kč, Bershka 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 400 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1102 Kč, Lindex 249 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 299 Kč, Topshop 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 522 Kč, Zara 2799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, Debenhams 580 KčNa foto (zleva): Bershka 399 Kč, Debenhams 580 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 986 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Šortky pro fajnšmekry

Patříte-li mezi ženy, které polovinu léta stráví v šortkách, máme tu pro vás skutečnou libůstku. Úžasná krajka se totiž nevyhnula ani kraťasům a udělala z tohoto kousku oblečení skutečně luxusní záležitost!

Krajkové šortky každou nositelku okamžitě povýší na znalkyni módy! Kombinujte je s volnými košilemi z lehkých materiálů, které je nechají správně vyniknout, což si takto výjimečné a propracované kraťásky určitě zaslouží! Chcete-li docílit ležérního stylu, obujte si balerínky, pro opravdu stylový outfit je doplňte sandálky s platformou a širokým podpatkem nebo lodičkami s otevřenou špičkou (na zajímavé kousky šortek se podívejte v článku Přichází doba zkracování. Džín!).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 928 Kč, Bershka 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 175 Kč, Bershka 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Topshop 1218 Kč, 986 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull&Bear 799 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Šaty jako pro panenku

Už bylo řečeno, že krajka umí být velice něžná a jemná. Pokud je to přesně to, co od svého outfitu vyžadujete, měly byste sáhnout po šatech či sukni z této látky! Ve spojení se světlými odstíny vás promění v dívenky s nevinností křehké porcelánové panenky, která víc než cokoli jiného potřebuje silné paže mužného ochránce! Podobné emoce z pánů dostanete i v něžné sukýnce, kombinujte ji s jemnými sandálky a jednoduchým topem.

Barvy dělají hodně! Pokud vás představa opečovávání neláká, vsaďte na černou či červenou krajku – šaty v tomto provedení nenechají nikoho na pochybách, že vy se o sebe rozhodně dokážete postarat samy! Takové šaty vás nepromění v křehké květinky, ale v nezničitelné femme fatale!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1218 Kč, Debenhams 650 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1399 Kč, Topshop 1131 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 799 Kč, H&M 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1160 Kč, Bershka 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 725 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 619 Kč, Mango 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 650 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Mango 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 812 kč, Zara 899 KčFoto: archiv firem

Decentní doplňky

Krajkové doplňky jsou úžasné – skvěle vypadají a můžete si je vzít samostatně nebo jimi dozdobit krajkový outfit. Pokud se bojíte přeplácanosti, vězte, že krajkové doplňky bývají decentní, a tak vám třeba mašlička do vlasů v pudrové barvě (jste-li fanynkami této barvy, nenechte si ujít článek Topy, sukně, kalhoty. Všechny v tělové barvě!) nebo černá šála kolem krku mohou posloužit u mnoha módních variací a být nenápadným, ale důležitým detailem.

Boty na podpatku s krajkovým motivem nejsou žádnou novinkou, stále jsou ale okouzlující. Novinkou pro vás mohou být krajkové ponožky – obléknout je můžete samozřejmě do lodiček třeba ke krátké černé sukni, pokud jste si však ještě stále na tento módní výstřelek nezvykly, oblečte je do balerínek ke kalhotám – zajímavě vám dozdobí nárt!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 145 Kč, Topshop 102 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 500 Kč, Debenhams 638 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 870 Kč, Zara 199 KčFoto: archiv firem

Máte i vy doma nějaký krajkový kousek kromě prádla, se kterým se můžete pochlubit? Jsme zvědaví!

Reklama

Načítám