Hlavní obsah

Bílá v letním šatníku: Tyhle kousky by vám neměly chybět!

Foto: S.OLIVER

Už máte svůj outfit nevinnosti?Foto: S.OLIVER

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v případě černé patří bílá barva ke stálicím na poli módy a tvoří často neodmyslitelnou součást mnoha outfitů. Zvláště na jaře a v létě. A přestože nyní všude útočí záplava výrazných až neonových odstínů a pestrých bláznivých potisků, neměly byste zapomínat na základ vašeho šatníku v této barvě. A které kousky v bílé by vám tam neměly chybět? Poradíme vám.

Článek

Bílá barva je obecně symbolem čistoty a neposkvrněnosti. Na oblečení působí jemným, něžným a jednoduchým dojmem a každá žena v ní bude vypadat smyslně až étericky. Navíc se v ní můžete cítit stejně sebevědomě a sexy jako v černé (viz článek Barva, se kterou v módě neuděláte chybu? Černá!), jen nesmíte zapomínat na důležité zásady.

Mezi ně tak patří například správná volba spodního prádla, které bude nejlepší v tělových odstínech, nebo vhodně zvolené doplňky. Ty mohou být zlaté i stříbrné, ale měly by korespondovat s vaším typem pleti i barvou vlasů. Chladnější stříbrné šperky včetně bílého zlata tak rozzáří spíše brunetky a zlaté dodají šmrnc jemným blondýnkám. Ale znáte to, občas výjimka potvrzuje pravidlo, a tak ve výsledku záleží samozřejmě i na vašem vkusu a jak se v čem cítíte vy samy.

Foto: zara

Bílá je v létě nutností!Foto: zara

A jaká další plus bílá do vaší skříně přináší? Nespornou výhodou je určitě její kombinovatelnost prakticky s čímkoli. Umožní vám vykouzlit decentní sestavu do práce, ležérní outfit pro každodenní nošení, neobyčejnou variaci v pop art či retro stylu nebo svěží look na večerní společenské akce. Věřte, tahle kousky vás neomrzí. Tady jsou naše tipy:

1. tip: Bez bílé košile jako byste nebyly

Je nezbytnou součástí business stylu, ale hodí se pro každou formálnější příležitost. Skvěle si sedne s černým kostýmkem nebo jen s černou pouzdrovou sukní či kalhotami, pasuje však i k obyčejným džínům. Bílá košile vám však musí padnout přímo na tělo, aby kopírovala vaše křivky a vypadala dostatečně žensky. A variant je hned několik. Můžete zvolit projmutou halenku s volánky či fižím, rafinovaně průhlednou blůzku s nařasenými rukávky nebo košili s kontrastním kulatým límečkem. Stačí jen pokaždé přidat jiné doplňky, a uvidíte, jak dokáže jeden módní kousek vypadat pokaždé jinak.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 1800 Kč, Mango 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, Promod 600 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 600 Kč, Mango 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, Orsay 599 KčFoto: archiv firem

2. tip: Křídové kalhoty pro každý věk

Bílé kalhoty budou vždy působit elegantně a svěže a hodí se nejen pro mladé slečny, které si mohou dovolit kalhoty téměř jakéhokoli střihu, ale doporučujeme je i starším dámám. Těm budou slušet spíše širší nohavice, které stačí doplnit například halenkou zastrčenou dovnitř, šmrncovním šátkem na krk à la letuška a pěknou kabelkou. Další variantou jsou také kalhoty s puky, které si můžete vybrat zde.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 2000 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): s.Oliver 2499 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, Esprit 2300 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 349 Kč, Promod 750 KčFoto: archiv firem

3. tip: Sako do práce i na večírek

Černé sako je klasika, ale zkuste ho pro jednou vyměnit za bílé a budete se divit, jak budete najednou v záplavě černých a šedých uniforem výrazné. Jaro a léto jsou pro takovou příležitost jako stvořené. Ať už ho oblečete jako součást bílého kostýmku nebo k večerním šatům, rozhodně nešlápnete vedle. V poslední době letí rovněž takzvaný boyfriend styl, který vypadá jako byste si vypůjčily sako ze šatníku vašeho partnera. Pokud se vám zdá zajímavý, inspirujte se též v našem článku: Sáčko a blejzr vám letos nesmí chybět! Vyberete si?.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1999 Kč, Promod 1300 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 990 Kč, F&F 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1799 Kč, Mango 1599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 1299 Kč, Promod 1550 KčFoto: archiv firem

4. tip: Něžné šaty i sukně pro romantičky

Na rande, na piknik, jen tak k vodě, na dovolenou. Tady všude využijete bílou sukni či šaty, které v létě fantasticky zvýrazní vaši opálenou pokožku a omladí váš vzhled. Jako bohyně budete vypadat v lehkých šifonových materiálech, romantičky nechť sáhnou po krajce nebo trendy plisování a hvězdou večírků se stanete s asymetrickými modely. Hledáte-li něco ještě originálnějšího, máme pro vás radu: Vsaďte na sexy bílý overal.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 999 Kč, Bershka 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

2Na foto: vše Zara 2799 Kč, 999 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): s.Oliver 1699 Kč, KappAh 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 799 Kč, Zara 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 899 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

5. tip: Bílá kabelka či boty nejen pro nevěsty

Pořídily jste si bílé boty nebo kabelku pouze jedinkrát ve svém životě, a to na svou svatbu? Chyba! Tyhle doplňky jsou nadčasové a vždy, když budete váhat, v čem vyrazit do sluncem rozpálených ulic, budou se vám hodit. Samozřejmě je nemusíte nosit spolu sladěné, protože tohle pravidlo už je v módním světě dávno passé. Ale schválně se v obchodech trochu více porozhlédněte a nezastavujte se pouze u regálů s černou klasikou. Vždyť třeba takové světlé páskové sandálky v kombinaci s džínovými kraťasy a tílkem nebo s květovanými šaty budou vypadat dokonale. Tak směle do toho a ukažte svou nevinnost v každém detailu.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1899 Kč, Lindex 545 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 2299 Kč, Tally Weijl 400 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 619 Kč, Tally Weijl 600 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, Orsay 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 1199 Kč, U.S. Polo Assn. 1999 KčFoto: archiv firem

Tak co, kolik máte bílých basic kousků ve svém šatníku vy? Pochlubte se v diskusi.

Reklama

Načítám