Hlavní obsah

Džínová sukně 5× jinak. Láká vás varianta mini, midi nebo maxi?

Foto: Pierre Suu - GettyImages.com, Profimedia.cz

Foto: Pierre Suu - GettyImages.com, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budou i v téhle sezoně in? Tuhle otázku můžete u džínových sukní rovnou vypustit. Nosí se totiž nonstop. Co se ale mění, je jejich forma, která se letos překvapivě prodlužuje. S čím tuhle klasiku, ať už ve verzi mini, midi, nebo maxi, kombinovat?

Článek

Sukně se dají nosit 365 dní v roce, navzdory tomu ale nejčastěji plní ulice na jaře a v létě. Zatímco o prázdninách se nejvíce zajímáme o sukně z lehčích materiálů, jaru dominuje pevný denim, který ani po všech těch dlouhých dekádách neztrácí na popularitě. Které džínové sukně platí momentálně za nejmódnější a s čím vším je můžete kombinovat?

Rosie Huntington-Whiteley

Doby, kdy se zdálo, že jiné sukně než ty krátké vesměs neexistují, jsou pryč. Ačkoli se stále nosí i mini délka, džínové sukně se výrazně prodloužily. Pouzdrovou klasiku pod kolena miluje i modelka Rosie Huntington-Whiteley, která ji coby vyznavačka minimalismu kombinuje s co možná nejjednoduššími vršky.

Camila Mendes

Než se dostaneme k ještě delším sukním, nabídneme vám krátkou variantu, kterou nosí například herečka Camila Mendes. Ta má minisukni Miu Miu zdobenou kamínky, po obdobné variantě se ale můžete porozhlédnout i vy. Počítáte-li se za kreativní duše, klidně také můžete vylepšit model, jejž už v šatníku máte. Stačí zapátrat po nažehlovacích kamíncích na textil (například Preciosa s technologií Hotfix), které si nejprve pečlivě rozvrhněte.

Elsa Hosk

Pokud vás někdo přesvědčí o tom, že i dlouhé džínové sukně vypadají skvěle, pak je to modelka Elsa Hosk. Nosí je tak ráda, že vám ji ukážeme rovnou ve dvou různých modelech. První je kombinace pevné sukně a šifonové růžové halenky – denimu nesluší jen přítomnost barev, ale i lehoučkých materiálů, které jsou z úplně jiného těsta. Rozhodnete-li se do delší „tuhé“ sukně jít, zkuste ji odlehčit podobně. Vzdušné halenky budou fungovat skvěle!

Mimochodem, pokud s delšími sukněmi začínáte, klidně vsaďte na maxiverzi s rozparkem. Nejspíš vám bude na těle připadat lichotivější.

Elsa Hosk podruhé. Tentokrát modelka k sukni oblékla triko s rolákem a krátkou bundu do pasu, která se k dlouhé sukni hodí nejvíc. V podobném střihu samozřejmě nemusíte volit jen bundičky, ale i saka, kabátky nebo kardigany. Pevnou sukni se také vyplatí doplnit sandálky odhalujícími alespoň trochu té kůže.

Taylor Hill

Baví vás stejně jako modelku Taylor Hill kratší sukně áčkového střihu? Vyzkoušejte obdobnou sestavu a přidejte k ní jednoduché bavlněné triko a elegantní sako. Pokud se nebojíte experimentovat, zkuste spojení, které miluje spousta módních ikon včetně Hailey Bieber – polobotky a ponožky v klasické délce. Půjdete-li do těch bílých, můžete barvu zopakovat třeba na triku – outfit bude působit kompaktnějším dojmem.

Načítám