Hlavní obsah

Nejlepší kondicionéry, které vyhladí vlasy: Pořídíte je od 94 korun

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Reklama

Druhý krok mytí vlasů, který se vyplatí nepřeskakovat! Kondicionér dokáže s vlasy divy a také vám usnadní rozčesávání. Které značky stojí za vyzkoušení, pokud vás trápí suché a lámavé vlasy?

Článek

Pokud máte vlnité vlasy od přírody, možná se potýkáte s tím samým problémem jako já. Když se nevyfoukáte difuzérem, který by pomohl vlny definovat, můžou vlasy působit krepatě. Neprospívá jim také odbarvování na blond, o lokny je zkrátka potřeba se trochu víc starat.

Mým cílem je vždy dodat vlasům pořádnou dávku hydratace, která je uhladí a nebudou suché, krepaté a bez lesku. Během let jsem vyzkoušela opravdu leccos, díky tomu jsem dala dohromady žebříček nejlepších uhlazujících kondicionérů, které jsem kdy vyzkoušela.

Nej kondicionéry

Kondicionér není radno vynechávat. Vlasy zaceluje uzavřením kutikuly, což je povrch vlasu. Tím pádem je vlas uhlazený, lesklejší a není tolik náchylný k vysušení, a tím pak k poškození, lámání a třepení. Jedním z mýtů je, že kondicionér může vlasy zatěžovat. Ano, může, ale jen pokud si vyberete přípravek pro jiný typ vlasů, než máte. Pro velmi jemné vlasy bude lepší lehký kondicionér, který podporuje objem. Regenerační a hydratační „bomby“ nechte pro nás s krepatými vlasy. Nebo na léto, kdy vlasy dostávají zabrat třeba u moře.

Kondicionéry, které mi dlouhodobě vyhovují, spojuje několik věcí. Slibují vlasy hydratovat, regenerovat a vyhladit.

Brazil Keratin

Foto: Archiv firmy

Kondicionér Caviar Brazil KeratinFoto: Archiv firmy

Mám nejradši, když si dám na vlasy kondicionér a ony jsou hned na dotek jemnější, hladší a měkčí. V extrémně rychlém čase to umí kondicionér od české značky Brazil Keratin. Používám ho, když mám vlasy hodně zacuchané nebo je chci mít extra hladké. Suché konečky jsou díky němu zase obnovené.

  • Účinné látky: kaviárový extrakt, keratin
  • Cena: 269 Kč (250 ml)

Previa

Foto: Archiv firmy

Regenerační kondicionér Previa ReconstructFoto: Archiv firmy

Dlouhodobě můj oblíbený produkt, a to nejen díky vůni. Vlasy zjemní, hydratuje, ale není na ně tolik „těžký“, když si je chci vyfoukat difuzérem do vln a objemu. Hydratuje tak akorát a vůně ve vlasech zůstane dlouhou dobu.

  • Účinné látky: výtažek z ženšenu, bílého lanýže, keratin
  • Cena: 668 Kč (250 ml)

Matrix

Foto: Archiv firmy

Obnovující kondicionér Matrix Total Results Instacure Foto: Archiv firmy

V rychlosti uhlazení vlasů může konkurovat Brazil Keratinu. Kondicionér od Matrixu má za úkol vlasy expresně opravit, aby se přestaly lámat a krepatět, a to dokáže díky obsahu proteinů, které vlasy zacelují. Je extra uhlazující, takže kdybych chtěla vlasy foukat do objemu, nepůjde to tak dobře. Kondicionéry tudíž střídám podle toho, jak na tom moje vlasy zrovna jsou a jaký styling plánuji.

  • Účinné látky: kombinace různých proteinů
  • Cena: 210 Kč (300 ml)

Authentic Beauty Concept

Foto: Archiv firmy

Regenerační kondicionér Replenish Authentic Beauty ConceptFoto: Archiv firmy

Šampon z řady Replenish pro zničené vlasy byl pro mě až moc zatěžující, kondicionér ale nikoliv – proto je dobré řady kombinovat podle toho, jakou máte pokožku hlavy a jaké délky a konce. Musím také zmínit parfemaci, na které si tahle značka dává záležet.

  • Účinné látky: výtažky z javoru a pekanových ořechů
  • Cena: 799 Kč (250 ml)

Kevin Murphy

Foto: Archiv firmy

Kondicionér pro krepaté vlasy Kevin Murphy Smooth AgainFoto: Archiv firmy

Kondicionér je určen pro husté, kudrnaté a nepoddajné vlasy, ale na doporučení kadeřníka jsem ho zkusila na odbarvené a vlnité, potažmo krepaté délky – a také fungoval!

  • Účinné látky: kokosový, buriti a jojobový olej, keratin
  • Cena: 845 Kč (250 ml)

Elseve

Foto: Archiv firmy

Kondicionér pro dlouhé vlasy Elseve Dream LongFoto: Archiv firmy

Kondicionér určený především pro dlouhé délky vlasů, aby se dobře rozčesávaly a netřepily se konečky a vy je nemusely stříhat. Tento balzám jsem používala nějakou dobu a velmi mi vyhovoval, i ve spojitosti s vlasovou maskou.

  • Účinné látky: kreatin, ricinový olej
  • Cena: 94 Kč (200 ml)

Jak používat kondicionér

  • Vlasy po nanesení kondicionéru můžete jemně pročesat. Budou pak ještě hladší.
  • Kondicionér nedávejte až k hlavě, pokud k tomu není určený. Mohly byste mít kořínky rychleji mastné a pokožku hlavy podrážděnou.
  • Můžete si pořídit i bezoplachové kondicionéry, které nanesete po vysušení vlasů ručníkem jako další vrstvu pro rozčesání.
  • K hladkým a lesklým vlasům vám pomůže i správné vyfoukání. Ideální je vlastnit kvalitní kulmofén nebo se naučit manipulovat s kulatým kartáčem a fénem naráz.
  • Další strategií, jak zabránit krepatosti, je vlasy zamotat na pásek od županu a nechat vlny tvořit přes noc.
Foto: Archiv firem

Zleva: Kulmofén Hot Tools Volumiser, 2890 Kč, prodává Salon Online. Multistyler Dyson Airwrap, 14 990 Kč (součástí je šest nástavců)Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám