Hlavní obsah

Proměna Ivy (58): Zkrocení kudrnatých vlasů, nové líčení a trendy šatník ji změnily k nepoznání

Foto: Eva Malúšová

Usměvavá Iva před proměnou Foto: Eva Malúšová

Reklama

O tom, že mají kudrnaté vlasy svá specifika, by mohla osmapadesátiletá Iva vyprávět. Neposlušné prameny jí ztěžovaly život tak dlouho, až se odhodlala a přihlásila do naší čtenářské proměny. A z výsledku byla upřímně nadšená!

Článek

Sympatickou Ivu dohnaly k odpovědi na naši výzvu (najdete ji v závěru každého článku s proměnou) především vlasy. Zatímco spousta žen považuje kudrliny za sen, čtenářce se s nimi velmi špatně pracuje a došlo to až do fáze, že si s nimi absolutně nevěděla rady. „Vlasy mi trochu přerostly během covidových let, a ačkoli se mi líbilo, že byly delší, hrozně se cuchaly a nedalo se s nimi nic dělat,“ postěžovala si administrativní pracovnice, která miluje cestování a do světa se klidně vydá i single.

V kadeřnickém křesle

Čtenářčiny první kroky vedly do kadeřnického salonu Jarky Čechové, kde se jí ujala zkušená kadeřnice Jana Florišová Michálková. Ta se pustila nejprve do přístrojové diagnostiky, ve které se ukázalo, že Iva má vlasovou pokožku ve skvělé kondici, se samotnou hřívou už to ale bylo horší. „Vlnité vlasy bývají sušší, tady ale zapracovalo ještě nevhodné barvení. Délky byly opravdu hodně vysušené a zničené,“ poznamenala odbornice. Iva do salonu vyrážela jen příležitostně a častokrát si vlasy barvila doma, s pomocí své dospělé dcery nebo kamarádky.

Aby vlasy nedostaly ještě více zabrat, kadeřnice nanesla barvu jen k hlavě, kde bylo potřeba zakrýt šedivý odrost, a na délky použila přeliv, po kterém jsou vlasy lesklejší a více vyživené. Odstín volila výraznější se zrzavým nádechem, který Ivu doslova rozzářil. Bohatou hřívu také zkrátila, sestříhala a odlehčila i ofinu, která působila příliš těžkopádně.

Kadeřnice dala čtenářce spoustu tipů a zdůraznila, jak je důležité používat péči určenou pro kudrnaté vlasy. Stejně tak jí pomohla se samotnou úpravou, a aby si Iva vyzkoušela i vysněné ležérnější vlny, jednotlivé prameny jí vyfoukala přes kulatý kartáč. A jaká byla čtenářčina prvotní reakce na nový účes? „Wow, tak to je perfektní!“

Foto: Eva Malúšová

Kadeřnice na vlasy použila kombinaci barvy a přelivu a hustou hřívu posléze prostříhalaFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Vlasy nijak nerovnala, jen je přes kulatý kartáč vyfoukala do vlnFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Věřili byste, že tyhle dvě fotky dělí pouhých pár hodin?Foto: Eva Malúšová

Lekce líčení

Iva se maluje ráda a nikdy nezapomene na modrou nebo černou linku a rtěnku. Vizážistka Soňa Šajdáková jí ale ukázala, že to jde i jinak. Oči nalíčila hnědým stínem, přidala i ten dobronzova a čtenářka byla upřímně překvapená, jak moc jí tyhle barvy zvýraznily oči. „Paráda, hnědou jsem nikdy na víčkách neměla, ale určitě ji budu používat,“ pronesla Iva, která od vizážistky okoukala i techniku na propracovanější úpravu obočí.

Foto: Eva Malúšová

Iva si užila i soukromou lekci líčení s vizážistkouFoto: Eva Malúšová

V péči stylistky

Zkrášlená Iva otestovala i nové oblečení, které pro ni vybrala stylistka Irena Vokrojová. Ta čerstvé zrzce doporučila do šatníku přidat trochu barev a ukázala, jak míchat elegantní kousky s těmi ležérními. Iva si tak vyzkoušela spojení saténové midisukně s bavlněným proužkovaným tričkem a jediné, z čeho nebyla nadšená, byly vysoké lodičky, na které není zvyklá. Stylistka pro ni vytipovala i variaci na džíny, které čtenářka ráda nosí – zkrácené kalhoty s rozšířenými nohavicemi si zamilovala a prohlásila, že přesně něco takového do šatníku přidá. A úspěch měly i midišaty, ve kterých si hvězda naší proměny zapózovala do třetice.

Foto: Eva Malúšová

Saténovou sukni si Iva zamilovalaFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Džíny patří ke čtenářčiným oblíbeným kouskůmFoto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Iva si vyzkoušela i midi šaty s potiskem Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tak co říkáte na výsledek? Iva byla nadšená a my s ní!Foto: Eva Malúšová

  • Vlasy - Jana Florišová Michálková, @jana_michalkova_florisova, kadeřnický salon Jarka Čechová, Politických vězňů 1599/23, 110 00 Praha Nové Město
  • Vizáž - Soňa Šajdáková
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Foto - Eva Malúšová
  • Za zapůjčení oblečení děkujeme značkám Marks & Spencer, s.Oliver a H&M

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Reklama

Načítám