Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Hovězí steak s hranolky, zná každý. Ale s těstovinami? Zkuste krémové těstoviny se smetanou a žampiony a všichni se budou olizovat.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kari koření
  • 1 plátek másla
  • 300 g žampionů
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 500 g hovězího steaku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 hrst listové petržele
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Maso potřete olejem a nechte dojít pokojové teploty. Troubu si předehřejeme na 140 °C. Steaky znovu jemně potřete z obou stran olivovým olejem a 4 minuty (dle velikosti steaků) opékejte z každé strany v rozpálené suché pánvi. Přendejte je do ohnivzdorné nádoby a vložte na zhruba 10 minut do trouby.

02.

Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody (na skus). Mezitím si připravte omáčku. Na másle orestujte nakrájené žampiony, posypte kari a kmínem, zalijte smetanou, přidejte dvě lžíce parmazánu, osolte a na mírném ohni nechte zhoustnout. 

03.

Maso vyndejte z trouby, osolte, opepřete a nechte asi pět minut odpočinout a nakrájejte ho na plátky. Do žampionové směsi vmíchejte šťávu, kterou maso pustilo. Promíchejte s těstovinami a podávejte s řezy steaku a nasekanou petrželkou.

Načítám