Článek
Postup
01.
Maso potřete olejem a nechte dojít pokojové teploty. Troubu si předehřejeme na 140 °C. Steaky znovu jemně potřete z obou stran olivovým olejem a 4 minuty (dle velikosti steaků) opékejte z každé strany v rozpálené suché pánvi. Přendejte je do ohnivzdorné nádoby a vložte na zhruba 10 minut do trouby.
02.
Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody (na skus). Mezitím si připravte omáčku. Na másle orestujte nakrájené žampiony, posypte kari a kmínem, zalijte smetanou, přidejte dvě lžíce parmazánu, osolte a na mírném ohni nechte zhoustnout.
03.
Maso vyndejte z trouby, osolte, opepřete a nechte asi pět minut odpočinout a nakrájejte ho na plátky. Do žampionové směsi vmíchejte šťávu, kterou maso pustilo. Promíchejte s těstovinami a podávejte s řezy steaku a nasekanou petrželkou.