Hlavní obsah

Kuchyň se vám vejde do tašky

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I bez trouby se dá péct!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte zamluvený termín na dovolenou na horské chatě a přemýšlíte, jak to bude s vařením? Není to problém - vemte si svoji kuchyň s sebou - vejde se vám do větší igelitky… Nebojte, netrpíme přepracováním, jen vám chceme nenápadně připomenout, že existují pečicí pánve!

Článek

Padesát let ve službě!

Nevíte, co tím myslíme? Tak jednoznačná a jednoslovná nápověda, která zcela jistě vše osvětlí: Remoska. Padesát let neutuchající popularity jistě dosvědčí, že v její jednoduchosti je síla, že prostě funguje. Pokud si ji vezmete na cesty, zastoupí troubu, hrnec, pánev…

Že ji nemáte? Nevadí, můžete si vybrat ze slušné nabídky, protože již zmíněnou klasiku následovaly další. Samozřejmě se liší velikostí, způsobem ohřevu a tvarem, ale to zásadní mají společné – univerzálnost, úspornost co se času vaření týče a tím pádem samozřejmě i nižší náklady na energii.

Umí prostě všechno…

Remoska umí vařit, dusit, péci sladké i maso, smažit. Pokrmy jsou rychle hotové, nepřipálí se, zachovávají si vláčnost a jsou nějak voňavější, než z obyčejné trouby. To, že s vámi mohou pečicí pánve cestovat na chalupu nebo na dovolenou, to je také velká výhoda.

Pečicí pánve jsou „skládací“ – mají pečicí nádobu, stojánek, víko a přívodní kabel – u některých značek s termostatem, kterým se dá regulovat výše teploty. Pokud má pečicí pánev regulátor teploty, mívá rozsah od 60-260 °C a zasouvá se, spolu s přívodní šňůrou, do zásuvky v pánvi.

Každý z modelů má topnou spirálu jinde - může být ve víku, kolem nádoby nebo zespodu.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Upéct můžete sladký i slaný koláčFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Vyberte si správnou velikost

Při výběru pánve si musíte ujasnit, jakou velikost potřebujete – na trhu máte velký výběr. Ty nejmenší mívají objem do litru nebo obvod kolem 30 cm, tudíž se do nich vejde jedna až dvě porce. Můžeme je doporučit, protože tím pádem šetří hodně energie, kterou byste při pečení malé porce v troubě zbytečně vyplýtvali. Větší rodina ale ocení velikost XXL, která se může blížit až sedmi litrům, a to je i na pořádnou „kačenu“!

Zastavme se ještě chviličku u oné spotřeby. Až najdete na výrobku energetický štítek a na něm údaje o příkonu mezi 1000-1700 W, nebudete nám asi věřit, že si nákupem pečicí pánve šetříte peněženku. Fígl je totiž v tom, že teplo je vedeno rovnoměrně a příprava je natolik rychlá, že i tak ušetříte.

Osahejte si ji

Některé části pečicí pánve se dají dát i do myčky, což opravdu podstatně usnadňuje provoz, i když povrch pánví je už samozřejmě nepřilnavý, tudíž se nepřipéká. Před prvním použitím si ale dobře pročtěte doporučení výrobce a neexperimentujte v tom, co kde a jak mýt – pokud voda zateče do části s elektrikou, není to jistě dobré.

Při výběru nového výrobku byste vždy měli kromě již uvedené velikosti zohlednit i to, jak snadno ji dokážet rozebírat, jak se vám drží. Všimněte si toho, kde je odvod páry – neměl by být v místech úchytů, abyste se nespálili. Všechny úchyty by měly odolávat vyšší teplotě a nerozpalovat se.

Tak ať vám pečicí pánev dobře slouží!

Reklama

Související témata:

Načítám