Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Sladká křupavá kukuřice. Kdo by ji nemiloval! Máme pro vás vychytaný recept, díky kterému ji dovedete k dokonalosti: skvěle si totiž rozumí s chilli!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g kukuřice
  • 3/4 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 4 plátky slaniny
  • 2 ks jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno, z papričky odstraňte zrníčka, nasekejte ji a spolu s cibulí asi 5 minut opékejte na rozpáleném oleji. Přihoďte obě papriky nakrájené na menší kousky a po asi 2 minutách nasekaný česnek. Nechte rozvonět, přidejte kukuřici, zalejte ¾ litrem vývaru a 15 minut povařte.

02.

Na závěr ručním mixérem trochu promixujte, vmíchejte kysanou smetanu a podle chuti osolte a opepřete.

03.

Mezitím, co se polévka vaří, si nasucho na pánvi nebo v troubě opečte dokřupava slaninu, rozdrobte ji a smíchejte s nakrájenou jarní cibulkou – touto směsí pak hotovou polévku na talíři posypejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 251,07 kJ
Bílkoviny6,99 g
Tuky20,16 g
Sacharidy21,57 g
Sůl2,05 g
SAFA5,51 g
Vláknina2,67 g
Cukry5,75 g
Související témata:

Načítám