Hlavní obsah

Kuře na pomerančích od Blanky

Hodnocení:
(4)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Pokud přemýšlíte, na jaký způsob dnes kuře připravíte, nechte se inspirovat receptem od Blanky. Její varianta s pomeranči nadchne celou rodinu.

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 kuřecí stehna
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • 1 lžíce medu
  • citronová kůra
  • mletý černý pepř
  • chilli
  • 1/2 pomeranče
  • 3 lžíce olivového oleje
Na šťouchané brambory
  • 400 g brambor
  • 1 cibule
  • česnek
  • sůl
Na smažení
  • olej
Článek

Postup

Krok 1: V poměru naprosto vyhovujícím vašim chutím smíchejte sladkou papriku, sůl, med, citronovou kůru, lehce pepře nebo chilli a na kousky nakrájený pomeranč. Přidejte olivový olej a kuře ve směsi důkladně obalte.

Krok 2: Stehna pečte v alobalu při 180 stupních Celsia asi 30 minut. Pak alobal otevřete a nechte kuře ještě asi 15 minut dopéct, aby mělo zlatavou kůrčičku.

Krok 3: Brambory uvařte ve slupce. Následně je ušťouchejte s prolisovaným stroužkem česneku, špetkou soli a na oleji dohněda usmaženou cibulkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek