Hlavní obsah
3,3
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pokud přemýšlíte, na jaký způsob dnes kuře připravíte, nechte se inspirovat. Varianta s pomeranči nadchne celou rodinu.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kuřecích stehen
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 lžíce citronové kůry
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka chilli
  • 1/2 ks pomeranče
  • 3 lžíce olivového oleje
Šťouchané brambory
  • 400 g brambor
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
Na smažení
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

V poměru naprosto vyhovujícím vašim chutím smíchejte sladkou papriku, sůl, med, citronovou kůru, lehce pepře nebo chilli a na kousky nakrájený pomeranč. Přidejte olivový olej a kuře ve směsi důkladně obalte.

02.

Stehna pečte v alobalu při 180 stupních Celsia asi 30 minut. Pak alobal otevřete a nechte kuře ještě asi 15 minut dopéct, aby mělo zlatavou kůrčičku.

03.

Brambory uvařte ve slupce. Následně je ušťouchejte s prolisovaným stroužkem česneku, špetkou soli a na oleji dohněda usmaženou cibulkou.

Reklama

Související témata:

Načítám