Hlavní obsah

Kuře podle Jaroslava: Upečte ho s medem na pomerančích!

Foto: Ondřej Hošt

Kuře na pomerančích zvládnete levou zadní!Foto: Ondřej Hošt

Reklama

Na rozdíl od dob minulých jsou dnes pomeranče i v našich krajích k dostání celoročně. Takže jestli jste ještě nezkoušeli třeba kuře na pomerančích, s chutí do toho!

Článek

K drůbežímu masu se ovocné chutě prostě hodí, jinak by se ostatně nedělala ani tolik populární kachna na pomerančích. Zkuste tedy dnešní, oproti kachně výrazně menší a levnější variantu – pomerančové kuře.

Na 2 porce potřebujete: 2 kuřecí čtvrtky, 2 pomeranče, 70 ml rostlinného oleje, 1 lžíci medu a sůl.

Foto: Ondřej Hošt

Kuřecí maso a ovoce k sobě skvěle pasujíFoto: Ondřej Hošt

Kuře očistěte, omyjte, osušte a ze všech stran osolte. Pomeranče oloupejte a sundejte z nich i co největší množství bílé spodní vrstvy kůry, 1 a 1/2 pomeranče nakrájejte na kolečka.

Maso potřete medem. Na dno pekáčku položte polovinu pokrájeného pomeranče, na něj dejte kuře a navrch zbytek nakrájeného citrusu. Podlijte trochou oleje a vody. Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečte asi 45–50 minut doměkka. Podávejte přelité šťávou ze zbývající poloviny pomeranče a s dušenou rýží.

Foto: Ondřej Hošt

Maso potřete medem a obložte pomerančiFoto: Ondřej Hošt

Na 2 porce rýže potřebujete: 2 hrníčky dlouhozrnné rýže (nejlépe natural), 4 hrníčky vody, sůl, 1 malou cibuli, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 3 kuličky černého pepře a 2 kuličky nového koření.

Foto: Ondřej Hošt

Jako příloha se hodí dušená rýžeFoto: Ondřej Hošt

Rýži v kastrolku promíchejte s vodou. Koření zapíchejte do cibule nebo vložte do zavíracího sítka na čaj či kousku gázy a vložte k rýži. Dejte na sporák a při mírném plamenu duste, dokud se nevyvaří voda – v tu chvíli by rýže měla být „al dente“.

Foto: Ondřej Hošt

Med dodá kůrčičce krásnou barvuFoto: Ondřej Hošt

Máte rádi maso kombinované s ovocem? Napište nám do diskuse pod článkem!

Reklama

Načítám