Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Zlaté kuře

Foto: Zlaté kuře

Kuře je snadné, rychlé a nedá se na něm nic moc zkazit. Zkombinujte ho s karotkou a vykouzlete dobrotu jako od babičky!

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 kuře
  • 1 ks kuřete
  • 3 ks karotky
  • 1 lžíce mořské soli
  • 50 g másla
  • 3 dl vody
Článek

Postup

01.

Kuře důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a pečlivě osušte papírovou utěrkou. Mladou karotku očistěte kartáčkem na zeleninu, omyjte a nakrájejte na podélné nudličky. Vložte do pekáčku a na ni položte kuře prsíčky nahoru.

02.

Kuře osolte, nechte asi půl hodiny stát, aby se sůl rozpustila a vsákla do masa. Přelijte horkým rozpuštěným máslem a mírně podlijte asi půl dl vody. Pekáč přikryjte pokličkou a vložte na 15 minut do trouby, vyhřáté na 230–240 stupňů Celsia, aby se maso rychle ohřálo, zatáhlo a nevysoušelo se.

03.

Poté stáhněte teplotu na 180 stupňů a kuře pečte stále pod pokličkou dalších 30 minut. Kuře odkryjte a podle potřeby mírně podlijte. Podávejte se širokými nudlemi a domácím salátem.

Chcete vyzkoušet něco neobvyklého? Pak si upečte ořechové kuře.

Související témata:

Načítám