Hlavní obsah

Nejlepší pečené kuře s ořechovou nádivkou

Hodnocení:
(2)
Foto: Thinkstock
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Kuře s omáčkou nebo s nádivkou? Dobrá klasika. Kuře s ořechy? Něco, co si zamilujete! Naplňte kuře jednoduchou, netradiční a opravdu výbornou nádivkou z vlašských ořechů. Nebudete litovat!

Ingredience pro:
1 kuře
  • 1 kuře
  • sůl
  • 1 lžička másla
  • 3 lžíce ořechových jader
  • 2 vejce
  • 3 housky
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 15 lžic mléka
  • máslo na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Nejdříve připravte nádivku: Pokrájejte staré housky na kostičky a hojně je pokropte mlékem. V míse utřete žloutky se změklým máslem, osolte, přidejte špetku muškátového oříšku a tři lžíce posekaných ořechových jader. Poté vmíchejte housky (jestli se vám podařilo pečivo příliš namočit, tekutinu předem vymačkejte) a nakonec přidejte tuhý sníh z bílků a zlehka promíchejte, aby vzniklo nadýchané těsto.

Krok 2: Kuře očistěte, osolte a naplňte nádivkou, a to jak uvnitř, tak i zvenku na prsou a u krku pod kůží. Naplněné kuře pečte v pekáčku na másle nejdříve prsíčky dolů, lehce podlijte vodou. V průběhu pečení ho přelévejte vypečenou šťávou, v případě potřeby podlévejte vodou. Ke konci pečení kuře opatrně obraťte a pečte prsíčky nahoru pěkně dozlatova. Podávejte s rýží a ještě můžete posypat posekanými oříšky.

Tip: Pro lepší chuť můžete ořechy předem lehce opražit a hrst jich přidat i do výpeku.

Jestli máte dost ořechů, jistě vás bude zajímat 50 nejlepších sladkých receptů s vlašskými ořechy.

ynezorPumanzeSaNyknalC
27. 9. 2010

Reklama

Sdílejte článek