Hlavní obsah

Došly vám nápady na kuřecí? Zkuste tohle!

Foto: Thinkstock

Kuře je snadné, rychlé a nedá se na něm moc zkazitFoto: Thinkstock

Reklama

Také to tak máte, že když nevíte, co k večeři, sáhnete po kuřecím masu, a výsledek je vždycky dobrý? Kuřecí je snadné na přípravu, s trochou šikovnosti i krásně šťavnaté, a navíc i rychle hotové. Ochutnali jste ho už s rozmarýnem, karotkou nebo loupanými rajčaty? Ne? Je nejvyšší čas!

Článek

Než se s chutí vrhnete na jeden ze tří receptů, které jsme pro vás vybrali, určitě si projděte i vychytané tipy na přípravu kuřecího masa. Tyhle možná ještě neznáte:

  • Grilovací sezona už sice pomalu končí, ale můžete si ji prodloužit až do zimy díky grilovací pánvi. V obchodě za ní dáte kolem 500 korun. Pokud ji budete zkoušet poprvé, nezapomeňte, že byste měli používat pouze minimum tuku, maso by rozhodně nemělo plavat!
  • Na grilovací pánvi maso po krátkém opečení pootočte o 90 stupňů tak, aby se na jeho povrchu vytvořila mřížka. Postup opakujte i na druhé straně. S masem však manipulujte co možná nejméně.
  • Pokud chcete, aby stehýnka nebo prsíčka byla skutečně šťavnatá, zprudka je z obou stran opečte na pánvi, poté je přendejte do pekáčku a nechte 10–15 minut dopéct v troubě.
  • V případě, že maso nakládáte přes noc, nesolte ho. Předejdete tak zbytečnému vysušení. Sůl přidejte až těsně před tepelnou úpravou.
  • Jestli kuře vykosťujete sami, nechávejte na prsou kůži. Zůstane tak na něm tuk, který mu dává lepší chuť!

A teď už hurá k plotnám!

Přejeme dobrou chuť! A pokud jste opravdovými milovníky kuřecího masa, zkuste i naše nápady z článků Víkendové vaření: Kuře po indicku nebo Víkendové vaření: Kuřecí rolky!

Reklama

Související témata:

Načítám