Článek
Postup
01.
Kuře naporcujte na 8 malých dílů (čtvrtky ještě přepulte) a jednotlivé kousky opláchněte, osušte a okořeňte solí a pepřem. Pak je obalte v hladké mouce. V pánvi rozehřejte sádlo a kousky kuřete v něm zprudka opečte. Poté je narovnejte do pekáčku, zalijte asi 3 dl vody a dejte na 40 minut péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

Foto: Ondřej Hošt
02.
Cibuli a česnek oloupejte, feferonky očistěte a vše nasekejte nadrobno, rajčata nakrájejte na kousky. Připravenou zeleninu vložte do pánve po kuřeti a opečte. Když směs začíná zlátnout, přidejte strouhané mandle, hřebíček, koriandr, vinný ocet, asi 250 ml kuřecího vývaru (ten získáte slitím z pekáče od pečeného kuřete, není potřeba ho vařit zvlášť) a na konec také nastrouhanou čokoládu.
03.
Kuřecí kousky vložte ještě asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a nechte dopéct dokřupava. Ideální příloha jsou tortilly nebo pečené brambory.