Hlavní obsah
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

V mexické kuchyni je kombinace čokolády a chilli častá, a výjimkou není ani tento recept. Přidejte ještě rajčata a cibuli, ochutnejte a přesvědčte se, že to stojí za to!

30 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuře
  • 1,5 kg kuřete
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks feferonek
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 špetka hřebíčku
  • 1 špetka sušeného koriandru
  • 50 g hořké čokolády
Na obalení
  • 5 dkg hladké mouky
Článek

Postup

01.

Kuře naporcujte na 8 malých dílů (čtvrtky ještě přepulte) a jednotlivé kousky opláchněte, osušte a okořeňte solí a pepřem. Pak je obalte v hladké mouce. V pánvi rozehřejte sádlo a kousky kuřete v něm zprudka opečte. Poté je narovnejte do pekáčku, zalijte asi 3 dl vody a dejte na 40 minut péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

02.

Cibuli a česnek oloupejte, feferonky očistěte a vše nasekejte nadrobno, rajčata nakrájejte na kousky. Připravenou zeleninu vložte do pánve po kuřeti a opečte. Když směs začíná zlátnout, přidejte strouhané mandle, hřebíček, koriandr, vinný ocet, asi 250 ml kuřecího vývaru (ten získáte slitím z pekáče od pečeného kuřete, není potřeba ho vařit zvlášť) a na konec také nastrouhanou čokoládu.

03.

Kuřecí kousky vložte ještě asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a nechte dopéct dokřupava. Ideální příloha jsou tortilly nebo pečené brambory.

Související témata:

Načítám